Από την αρχή αυτό το εστιατόριο του Κεφαλαρίου -που το όνομά του σημαίνει “από την αρχή”- έχει βαλθεί να μας εντυπωσιάζει με τις γεύσεις που βγαίνουν από την κουζίνα του. Πόσο μάλλον τώρα με το νέο και ανανεωμένο μενού του.
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου έχει ήδη βραβευθεί με Χρυσό Σκούφο για τις γεύσεις του στο Abovo, ωστόσο ένας δραστήριος σεφ ποτέ δεν επαναπαύεται και πάντα παίζει με τις γεύσεις. Στο ανανεωμένο πλέον μενού του εστιατορίου, λοιπόν, μπαίνουν 7 νέα πιάτα.
Στα πρώτα δοκιμάζουμε αρνίσια γλυκάδια με κρέμα πατάτας και σάλτσα από βασιλομανίταρα, κονσομέ καβούρι με πράσινο μήλο και τραγανά dumplings, ορτύκι με ριζότο αχλάδι, γκοργκοτζιόλα και βινενγκρέτ φουντούκι, καθώς και ψητές καραβίδες σε λευκό σαγανάκι με φινόκιο και γραβιέρα.
Από την άλλη, τα κυρίως ενισχύονται με 3 ακόμη πιάτα, με τα δύο από αυτά να φέρνουν άρωμα θάλασσας στο τραπέζι μας. Επιλέγουμε ανάμεσα σε καλκάνι φιλέτο με λάχανο τουρσί, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και βινεγκρέτ βουτύρου, σφυρίδα φιλέτο με σελινόριζα και σάλτσα στο ζουμί της ή κόκορα φιλέτο με πουρέ από παστινάκι, νεαρό pak chol και σάλτσα στο ψήσιμό του.
Βέβαια ανανέωση στο μενού δε σημαίνει ότι χάνουμε τις γεύσεις που τόσο αγαπήσαμε, όπως το φουά γκρα, το καπνιστό χέλι, ο τόνος τατάκι και το διάφραγμα, αλλά και το καθιερωμένο “καλωσόρισμα” με το αυγό, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά.
Και μην ξεχνάς. Κάθε πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με cocktails από τη cocktail list του Abovo ή με κάποια από τις δεκάδες ετικέτες κρασιού από την ανανεωμένη κάβα.
Τέλος, στο Abovo σερβίρεται και custom menu degustation, 5 πιάτων (2 πρώτα, 2 κυρίως και ένα επιδόρπιο, στην τιμή των 42 ευρώ).
info
Abovo, Κολοκοτρώνη 37, Κεφαλάρι, τηλ. 210 8015324, www.abovo-restaurant.gr