Βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Σαντορίνης, στον Πύργο. Ο λόγος για το εστιατόριο Akau, που βρίσκεται στο North Santorini Luxury Hotel and Spa, και εντυπωσιάζει με τις γαστρονομικές προτάσεις του. Αντλώντας έμπνευση από την περουβιανή και την ιαπωνική κουζίνα, ο executive chef Γιώργος Ξυνός, συνδυάζει τη Nikke κουζίνα με τη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μενού, ενώ η Τζένη Βάλβη προτείνει το σούσι μενού.

Από τα signature πιάτα με τους πιο ένθερμους υποστηρικτές ξεχωρίζουν το Akau dragon roll με dragonfruit, το tiradito συναγρίδας με γάλα τίγρη και guava, το rock shrimp tempura με togarashi yuzu kosho και chilly mayo και όχι μόνο. Στα highlight του μενού και τα premium κρέατα Black angus, wagyu και kobe που σερβίρονται με διαφορετικά sides. Στα επιδόρπια θα βρείτε churros με dulce de leche και suspiro de limena.

Ο Γιώργος Ξυνός έχει συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Αθήνα και Σαντορίνη, όπως οι Διόσκουροι στο Ψυχικό, η Αίγλη Ζαππείου, το Malvazia και άλλα, ενώ στη Σαντορίνη ήταν στο Sea Side και νωρίτερα για 6 χρόνια στο Ambasador.

info
Πύργος Σαντορίνη, τηλ. 2286034246, www.northsantorini.com