Κάθομαι στην Γρόττα, στη βόρεια πλευρά της Νάξου. Έχω μπροστά μου την Πορτάρα, το σύμβολο του νησιού… Είναι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα με δεκάδες ή εκατοντάδες επισκέπτες να ανεβαίνουν τον ιερό βράχο για να απολαύσουν την στιγμή που ο ήλιος θα χαθεί στην θάλασσα. Λένε ότι είναι ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Δεν έχουν άδικο…

Κλείνω τα μάτια και μεταφέρομαι νοερά στην Αγία Άννα. Κάθομαι στο Banana Beach-Bar Restaurant και βλέπω τον ήλιο να χάνεται στα νερά. Αναζητώ ένα ποτό. Λίγο πιο δυνατή μουσική. Την βρίσκω στο γειτονικό Island Βar που ετοιμάζεται σιγά σιγά να ανοίξει για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Και σκέφτομαι… Αλήθεια, θα μπορούσε να υπάρξει ένας τέτοιος συνδυασμός στη πόλη της Νάξου; Ένα πολύ καλό εστιατόριο που να μπορεί να λειτουργεί και ως μπαρ, αλλά με θέα την Πορτάρα;

Η απάντηση δίνεται την 14η Ιουνίου, όταν το Riviera Town ανοίγει τις πόρτες του και καλεί όλους τους Ναξιώτες και κυρίως τους επισκέπτες του νησιού να βιώσουν μία διαφορετική εμπειρία απ ό,τι είχαν συνηθίσει έως σήμερα.

Οι παλαιότεροι, το χώρο αυτόν, δίπλα στο Θεατρικό Εργαστήρι «Ιάκ. Καμπανέλλης» τον γνώριζαν ως το πάλαι ποτέ Μονοπώλιο αλατιού. Αργότερα, το είδαν μέσα από διάφορες επιχειρηματικές προτάσεις, όμως για πρώτη φορά έρχεται ως μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους λάτρεις του καλού φαγητού, του δυνατού ποτού και της όμορφης μουσικής.

Κάποιοι είπαν ότι αποτελεί και προσωπικό στοίχημα της Μαρίας Κορρέ, της ιδιοκτήτριας του Riviera Town που μαζί με την ομάδα της «μεταφέρει» τη τεχνογνωσία από την Αγία Άννα στη πόλη. Τα προσωπικά στοιχήματα άλλωστε είναι αυτά που έχουν και την πιο δυνατή σημασία. Το κίνητρο να προσφέρεις κάτι διαφορετικό.

Ανοίγεις την κεντρική ξύλινη πόρτα και διαπιστώνεις ότι μπαίνεις σε έναν χώρο (σ.σ. η ηχομόνωση πραγματικά σε μεταφέρει στο εξωτερικό όπου δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται μέσα σε ένα κτήριο) όπου η καλαισθησία και η πρωτοτυπία σε κερδίζει.

Το ξύλο είναι το βασικό στοιχείο. Λένε ότι χρησιμοποιήθηκε το παλιό πάτωμα του κτηρίου για να μετατραπεί σε πάγκους και πόρτες. Το αντιλαμβάνεσαι με το καλησπέρα (σ.σ. ανοίγει μετά τις 7 το απόγευμα καθημερινά και κρατάει ως τις 3 τα ξημερώματα). Η μπουτίκ που υπάρχει, έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης στην Αγία Άννα και αυτή τη φορά προσφέρει βραδινή ένδυση και αξεσουάρ με ελληνικές υπογραφές.

Το φαγητό έχει την σφραγίδα της μεσογειακής κουζίνας με έντονο το τοπικό στοιχείο όσον αφορά στα προϊόντα και το ποτό. Είναι αυτό που όλοι ποντάρουν. Για να μπορέσεις όχι απλά να κλείσεις τα μάτια αλλά να βιώσεις την εμπειρία και τον ήχο της θάλασσας σχεδόν στα πόδια σου.

Κάθε γωνιά έχει την ταυτότητα της Μαρίας και της ομάδας της. Χειροποίητα σχεδόν όλα τα αντικείμενα που μπορείς να δεις. Από τα επιβλητικά χερούλια στις πόρτες έως τα φανάρια αν και εγώ λάτρεψα την …σπηλιά. Το σημείο εκείνο όπου μπορείς να χωθείς με τη παρέα σου ακούγοντας μουσική αλλά και με την δυνατότητα παρέας να ανέβει επίπεδο μέσα στον ίδιο χώρο.

Το Riviera Town θέλει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημείο που χαρακτηρίζει σχεδόν όλη τη Νάξο, την θέα της Πορτάρας από το βοριά. Θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία να είσαι ένα βήμα από τη θάλασσα και να νιώθεις το κύμα στο πρόσωπο ενώ απολαμβάνεις το ποτό ή το φαγητό σου. Στόχος των ανθρώπων που δουλεύουν εδώ και μήνες δεν είναι άλλος από το να προσφέρουν στη Νάξο το ολοκληρωμένο πακέτο της διασκέδασης.

Και με βάση την τεχνογνωσία που μεταφέρουν, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουν.

Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μετά τις επτά το απόγευμα να …ανοίξετε την πόρτα της εισόδου. Και τα υπόλοιπα αφήστε τα στην ομάδα του Riviera Town… Ίσως γιατί αυτοί γνωρίζουν τι πρέπει να προσφέρουν ώστε να έχουμε μία υπέροχη βραδιά…

Πηγή: www.naxospress.gr