Το βράδυ της 24ης Ιουλίου ο ουρανός της Ρόδου έλαμψε από τα πυροτεχνήματα, που έδωσαν στα εγκαίνια του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου ακόμα πιο γιορτινό χαρακτήρα. Το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, που αναβάθμισε το νησί της Ρόδου, διαθέτει εκτός από σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, παραλία με άνετες ξαπλώστρες και beach bar, spa, club όπου θα πραγματοποιούνται και live, αλλά και τρία εστιατόρια⋅ ένα με μεσογειακή κουζίνα, ένα με περουβιανή (Nikkei) και μια ψαροταβέρνα που θα ανοίξει μέσα στη χρονιά. Tην επόμενη ημέρα των εγκαινίων, εμείς γευματίσαμε στο Mediterranean, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που είναι ανοικτό από νωρίς για πρωινό μέχρι αργά το βράδυ για ποτό και φαγητό.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκουμε τον σεφ Αντώνη Μανιά, ο οποίος προτείνει δύο ξεχωριστά μενού, ένα a la carte στο χώρο του εστιατορίου με τις υπέροχες στρογγυλές τέντες και ένα all day menu με επιλογές που μπορεί κανείς να παραγγείλει ακόμα και στην ξαπλώστρα. Το πρωινό, το οποίο σερβίρεται από τις 08.00 έως τις 13.00 δίνει βάση στις υγιεινές επιλογές, με πρώτους στη λίστα των επιλογών μας τους φρέσκους και δροσιστικούς χυμούς -αγαπημένος αυτός με καρύδα, ανανά, μπανάνα, λάιμ, μέντα και αβοκάντο. Tαιριάζει ιδανικά με μια Ομελέτα από βιολογικά αυγά, παπνιστή πανσέτα, ντοματίνια, κρεμμύδι και γραβιέρα Νάξου ή με μια Ομελέτα από ασπράδια, με αβοκάντο, κίτρινα ντοματίνια και σπανάκι. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα σερβίρονται πεντανόστιμα σνακ σε όλους τους χώρους του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου (ΝΟΡ), από πληθωρικά γεμιστά κρουασάν μέχρι τορτίγιες. Δοκιμάστε το wrap με κοτόπουλο, κρέμα τυριού και λαχανικά σχάρας και θα με θυμηθείτε!

Από τη 1 το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ σερβίρεται και σούσι, με πιο ενδιαφέροντα τα special rolls: Το Rainbow Roll αποτελείται από καβουρόψιχα, αβοκάντο, αγγούρι και σασίμι ψαριών ημέρας, ενώ το Ebi Tempura Roll, πιο εύκολο για τους λιγότερους μυημένους, από τηγαντητή γαρίδα και τυρί κρέμα. Στα ορεκτικά βρίσκουμε πρωτότυπους συνδυασμούς, όπως το Ρυζόφυλλο με θαλασσσινά, σιτάρι και κρέμα κόκκινης πιπεριάς ή οι Γαρίδες με φρικασέ λαχανικών και αυγολέμονο. Η χωριάτικη σαλάτα παρουσιάζεται σε μια όμορφη και δημιουργική μορφή με κρίταμο και παλαιωμένο ξύδι, ενώ το πιάτο που ξεχώρισα στα κυρίως ήταν σίγουρα το μυλοκόπι σύβραση με μποκ τσόι και κρέμα ταραμά με γλυκοπατάτα. Πολύ καλή ήταν και η πανσέτα μαύρου χοίρου με πουρέ αρακά, μοβ πατάτα και σάλτσα φασκόμηλου με κόκκινα φρούτα. Όμως, το πιάτο που κλέβει κυριολεκτικά τις εντυπώσεις και χορταίνει τόσο τον ουρανίσκο όσο και το στομάχι, είναι η αστακομακαρονάδα!

Από αριστερά: Ο σεφ Αντώνης Μανιάς και ο pastry chef Μάριος Κωροναίος δίνουν τον καλύτερό τους ευατό σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο με επιλογές τόσο σε comfort food όσο και σε fine dining

Τα επιδόρπια ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών και άρτια εκτελεσμένα. Μου άρεσε τόσο το Μωσαϊκό σοκολάτας, που συνδυαζόταν όμορφα με τραγανή πραλίνα δημητριακών όσο και η Κρεμ μπριλέ φέτας με ντοματίνια σε όσμωση, αγγούρι γλυκό πίκλα, τσιπς από ψωμί ψημένο στα κάρβουνα (περικαφτή) και «χώμα» ελιάς. Το πρόθυμο προσωπικό θα σας προτείνει ανάλογα με τα πιάτα σας και ένα από τα Signature cocktails του καταλόγου. Εγώ απόλαυσα πραγματικά το γλυκόξινο Jack Sparrow, από τρία διαφορετικά ρούμια με φρέσκο χυμό λάιμ, ανανά, λικέρ κεράσι, βότανα, τζίντζερ και μπαχαρικά!

info
Μediterranean, Nαυτικός Όμιλος Ρόδου, Πλατεία Κουντουριώτη, Ρόδος, τηλ. 22410 38043, καθημερινά, από τις 10.00 το πρωί έως αργά το βράδυ. Κόστος: από 25-30€/άτομο χωρίς κρασί.

Δείτε επίσης:

Το έθιμο της φανουρόπιτας (και γιατί τα υλικά θα πρέπει να είναι 7 ή 9)

Οι τροφές που δεν πρέπει να τρώμε πριν τον ύπνο

13 super συνταγές με φρέσκα σύκα