Χαρακτηριστικό του ονόματος και η θέση του. Με θέα που απλώνεται στον ορίζοντα και τη θάλασσα στα πόδια του, το ιταλικό εστιατόριο του Astir Palace είναι απλά μια εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές βραδινές μας εξόδους.
Μια όμορφη φυσική βεράντα με γκαζόν, που σχεδόν κρέμεται πάνω από τη θάλασσα, ατενίζοντας το μαγικό ηλιοβασίλεμα. Ένα μενού που κινείται δημιουργικά στην ιταλική κουζίνα και μια νέα κάρτα κρασιών με ετικέτες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Κόσμος 40 plus, Έλληνες κυρίως αλλά και ξένοι και ένας τραγουδιστής, ο Τάκης Νικολουζος, να σε συντροφεύει στο δείπνο σου με όμορφα τραγούδια. Αυτή είναι η πρώτη επαφή που έχεις με το ειδυλιακό ιταλικό του Αστέρα. Όσο για τη δεύτερη, αυτή μπαίνει κατευθείαν στο ψητό.
Αφού, λοιπόν, πάρεις μια θέση σε ένα από τα λευκοντυμένα τραπέζια του, θα παραλάβεις τον κατάλογο. Μεγάλος “τόσο – όσο”, με επιλογές από ορεκτικά και σαλάτες, ζυμαρικά και ριζότο, κυρίως πιάτα και πιάτα ημέρας. Ιδανικό πιάτο για ξεκίνημα οι κροκέτες ρυζιού με γέμιση παρμεζάνας, μοτσαρέλα και κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα φράουλας και άρωμα Sambuca. Τραγανές και πεντανόστιμες ταιριάζουν τέλεια με μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα ή μια ντομάτα μοτσαρέλα. Ωραία επιλογή και το Καρπάτσιο τόνου με φιστίκι και ντρέσιγκ εξωτικού φρούτου μάνγκο!
Για τη συνέχεια, δεν γίνεται, να μην πάρεις για τη μέση και ένα ριζότο. Και τα δύο είναι εξαιρετικά: Ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας ή ριζότο με γαρίδες, καραβίδες, κολοκυθάκι και ξύσμα λάιμ; Πιο ελαφρύ και ιδιαίτερο το δεύτερο, κλείνει σε κάθε του μπουκιά όλη τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού. Εναλλακτικά υπάρχουν και πεντανόστιμα ζυμαρικά, όπως τα Ραβιόλια με ρικότα, σπανάκι και σάλτσα gorgonzola ή το άπαχτο Λιγκουίνι με αστακό σε σάλτσα ντομάτας, που είναι καλοφτιαγμένο και δεν έχει ίχνος λαδίλας.
Για κυρίως υπάρχουν πολλές επιλογές σε ψάρι ή κρέας. Το Φιλέτο λαυράκι δένει τέλεια με το καραμελωμένο σικορέ, τα ντοματίνια και τις πατατούλες Νέας Γης και είναι μια πολύ καλή και ελαφριά επιλογή. Εναλλακτικά, θα κινηθείς ανάμεσα στο Rib-eye με πουρέ πατάτας, καπνιστό αλάτι και σάλτσα κόκκινου κρασιού και στο Φιλέτο μόσχου με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα ντομάταs και ελιά. Ο σεφ Στράτος Καλαθάκης φέτος ανανέωσε το μενού και το φέρνει ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στη χαρακτηριστική κουζίνα της γείτονος χώρας με μία σαφώς πιο gourmet οπτική. Μεγάλο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η νέα κάρτα κρασιών με ετικέτες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, που αξίζει να ανακαλύψεις, αλλά και πλήθος ιταλικών και γαλλικών φιαλών. Για γλυκάκι, τέλος, μια παλέτα ιταλικών αποδράσεων θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το ωραίο με το Il Tramonto, πέρα από το φαγητό και την προνομιακή θέση του, είναι ο κόσμος, που το επιλέγει σταθερά εδώ και χρόνια, με πολλούς να είναι πελάτες του ξενοδοχείου από τότε που ήταν μικρά παιδιά! Είναι ωραίο να πηγαίνεις κάπου τόσο γνώριμα, κάπου που να σε ξέρουν και να σε περιποιούνται και να μη χρειάζεται προσπάθεια για να περάσεις καλά…
info
Astir Palace Resort, Ξενοδοχείο Arion Resort & Spa, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000, 210 8901794, www.arionresortathens.com, www.astir-palace.com