Με το ιδιαίτερο όνομα Alyélo, ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο άνοιξε φέτος της πόρτες του στον όμορφο Φάρο της Σίφνου θέλοντας να προσφέρει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Τι σημαίνει το όνομά του; Είναι από τα αλμυρίκια (al), της παραλίας του Φάρου και τον γαλάζιο ουρανό (y cielo) και οι ιδιοκτήτες του θέλησαν να παραμέμψουν με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες τους στην ανεμελιά και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα. Είναι η απλότητα του αυθεντικού ελληνικού καλοκαιριού, μέσα από δημιουργικά πιάτα, εκλεκτά κρασιά και δροσιστικά cocktails.

Οι ιδιοκτήτες του Alyélo, Κώστας Σουλιώτης και Βέρα Πολίτη, αγάπησαν τη Σίφνο από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισαν, πριν 15 χρόνια και γρήγορα έκαναν τον Φάρο δεύτερο σπίτι τους.
Θέλοντας να ανταποδώσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τη φιλοξενία που τόσο απλόχερα τους πρόσφερε ο τόπος, αποφάσισαν το 2023 να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, σε ένα διατηρητέο Σιφνέικο κτίσμα του 1800 που ήταν κάποτε αγγειοπλαστείο.

Μαζί με τα παιδιά τους, Στέλλα και Αντώνη, τον chef Θοδωρή Γρηγοριάδη και τον restaurant manager Απόστολο Τζίβα, δημιούργησαν ένα σημείο αναφοράς για brunch, lunch, dinner και cocktails, πάντα με σεβασμό στο τοπίο και στην ιστορία του Φάρου.

Ο chef Θοδωρής Γρηγοριάδης, με μακροχρόνια εμπειρία στα εστιατόρια Σπονδή, Marconi’s και Pantheon, εμπνεύστηκε ένα πρωτότυπο μενού, με βάση τα εποχικά υλικά, όπου ξεχωρίζουν πιάτα όπως: ταραμοσαλάτα με μαρινάτη γαρίδα, σαλάτα με φρέσκο τόνο και αλμύρα, ντολμαδάκια στη σχάρα με καπνιστό χέλι, «μπιάνκο» με σφυρίδα και ροφό, σπαγγέτι με στείρα και αυγοτάραχο, καλαμάρι σχάρας στο μελάνι του, χταπόδι με χούμους και λαδόξιδο.

Όσο για τα γλυκά, κυριαρχούν το δροσιστικό γαλακτομπούρεκο με κρέμα λεμονιού, η μους σοκολάτας και η πορτοκαλόπιτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και ροδάκινο. Εντυπωσιακή είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Απόστολος Τζίβας, με πάνω από 60 ετικέτες Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Με θέα τη Χρυσοπηγή, τη θάλασσα του Αιγαίου και τον παραδοσιακό οικισμό του Φάρου, το Alyélo μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, όπου η παράδοση των Κυκλάδων παντρεύεται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Και όλα αυτά, κάτω από τα αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους γενναιόδωρα, ως το τέλειο φυσικό ντεκόρ, για να στηθεί μια μεγάλη γιορτή.

info
Φάρος Σίφνου τηλ: 22840 72265, 306970116216, Instagram: @alyelosifnos