Όπως το επιτυχημένο φλερτ έχει τα μυστικά του έτσι και το “The Dalliance House”, το υπέροχο “Σπίτι του Φλερτ” στην Κηφισιά, είναι γεμάτο νόστιμα μυστικά που πλέον φέρουν την υπογραφή του σεφ Πέτρου Δήμα και σε περιμένουν να τ’ ανακαλύψεις.
Μια εποχή τόσο ρομαντική όσο το φθινόπωρο ευνοεί τα τετ-α-τετ, τα οποία βέβαια ζητούν και το κατάλληλο περιβάλλον. Τι καλύτερο από ένα all day bar restaurant, λοιπόν, που έχει κάνει το φλερτ όνομά του; Το γνωστό The Dalliance House είναι ένα από τα μέρη που θέλεις να βρεθείς όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί ως το βράδυ, με το αμόρε ή με φίλους, για καφέ και brunch, για μεσημεριανό και δείπνο ή για ένα ποτό ή κάποιο από τα 11 signature cocktails τους.
Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά όμως. Ο νεότατος -μόλις 27 ετών- σεφ Πέτρος Δήμας κρατάει πλέον στα χέρια του τα ηνία της κουζίνας και έχει βάλει σκοπό να μας γοητεύσει με τις προτάσεις του. Δεν του είναι δύσκολο άλλωστε, καθώς μπορεί να είναι νέος σε ηλικία, αλλά η δεκαετής προϋπηρεσία του σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας και του εξωτερικού (με τελευταία στάση τη Hytra όπου ήταν chef de cuisine), εγγυώνται το απολαυστικό αποτέλεσμα. Για το φθινόπωρο και το χειμώνα, που λες, έχει ετοιμάσει ένα μενού, όπου επικρατούν οι μεσογειακές γεύσεις, με ένα twist όμως από Δύση και Ανατολή και το οποίο στηρίζεται στα φρέσκα υλικά, όπως άγρια χόρτα και αρμυρίκια και μυρωδικά της ελληνικής γης.
Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλο το μενού (έχει άλλωστε το σωστό μέγεθος ώστε να σου δίνει εναλλακτικές, αλλά να μην μπερδεύει πολλά και διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους), προτείνουμε να ξεκινήσεις σίγουρα με μια βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανο, διακριτικά αρωματισμένη με λάδι λευκής τρούφας. Στα πρώτα διχάζεσαι ανάμεσα σε ταρτάρ σολομού με γιαούρτι, μουστάρδα, σχοινόπρασο και ζελέ λάιμ και τόνο tataki σε κρούστα μπαχαρικών με λάιμ, φουντούκι και wakame -και τα δύο υπέροχα. Βέβαια, πολύ καλό είναι και το σιγομαγειρεμένο χταπόδι που έρχεται μαζί με αρωματική πατατοσαλάτα, μαγιονέζα σκόρδου και παντζάρι, ενώ αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις και το καρπάτσιο μόσχου με παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.
Στα κυρίως, η μοσχαρίσια ταλιάτα με κρέμα πατάτας και άγρια μανιτάρια ανταγωνίζεται το χοιρινό φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας, σεληνόριζα και σάλτσα μπαχαρικών και το κοκοράκι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, άγρια χόρτα και σάλτσα με θυμάρι. Αν πάλι πεθύμησες κάτι από θάλασσα, μπορείς να επιλέξεις τις καραβίδες με κριθαρότο αγριομάραθου, λάιμ και σάλτσα οστρακοειδών ή τον σολομό σχάρας με σπαράγγια, πουρέ αρακά και σάλτσα αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης.
Για το τέλος, κράτα χώρο και για γλυκάκι, όπως ένα παρφέ καραμέλας με μπισκότο βουτύρου και πράσινο μήλο.
Σημείωσε ότι έχουν και ξεχωριστό lunch μενού, που σερβίρεται από 13:00 έως 19:00 και στο οποίο βρίσκεις και κάποια άλλα πιάτα, όπως burger Black Angus με τυρί τσένταρ, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια, καθώς και brunch ως τις 19:00, που περιλαμβάνει σάντουιτς, ομελέτα, scrambled eggs, κέικ και pancakes παρέα με φρεσκοστυμένους χυμούς, καφέ από ποικιλίες Arabica ή Brazil και signature κρύο τσάι Kusmi.
Είτε είσαι τακτικός θαμώνας είτε είναι η πρώτη σου επίσκεψη, το “The Dalliance House” θα σε κερδίσει και με την αισθητική του. Από τη μία η αριστοκρατική αύρα του κηφισιώτικου νεοκλασικού και από την άλλη η cosy, σχεδόν σπιτίσια ατμόσφαιρα στο εσωτερικό που συνδυάζει τα σύγχρονα στοιχεία με τις ρετρό λεπτομέρειες δημιουργούν ένα σκηνικό όμορφων αντιθέσεων που μαγνητίζει. Σα να λέμε ένα φλερτ παρελθόντος – παρόντος, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή.
info
Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ. 210 6230775, www.thedalliancehouse.com