Άνοιξε στις αρχές Δεκεμβρίου στο χώρο που παλαιότερα στέγαζε τα Quor και την πρώτη εκδοχή του Oozora. Το νέο δημιούργημα της ομάδας του Zambri εστιάζει στο κρέας και εμπνέεται από τον φημισμένο Salt Bae που έχει γίνει viral στα social για τον τρόπο που κόβει και αλατίζει το κρέας. Πρωταγωνιστής στο De Sxara, λοιπόν, είναι το κρέας, που στόχος είναι να σερβίρεται πακέτο με “σόου” σε τρόλεϊ δίπλα από το τραπέζι σου και να γίνεται παιχνίδι. Σε εμάς πάντως μια απλή καθημερινή που πήγαμε σερβιρίστηκε απλά, χωρίς κανενός είδους “σόου” από το ευγενέστατο κατά τα άλλα προσωπικό.
Οι προτάσεις του καταλόγου απευθύνονται σε κατά βάση κρεατολάγνους και είναι χωρισμένες σε αυτούς που θέλουν να φάνε κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί ή μοσχάρι. Σε κάθε μία κατηγορία έχει νόστιμες επιλογές, όπως τα χοιρινά μπριζολάκια γαλλικής κοπής (iberico) ή το μοσχαρίσιο διάφραγμα που ήρθαν ακριβώς όπως τα ζητήσαμε ψημένα και ήταν μαλακά και νόστιμα. Για να τα συνοδεύσεις υπάρχει ένας ολόκληρος “πατατόκοσμος”, που περιλαμβάνει από το πληθωρικό κάστρο πατάτας με διάφορα τυριά, μπέικον και κρέμα παρμεζάνας μέχρι πατάτα γεμιστή με απάκι κοτόπουλο και τυριά. Αν πάλι θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου, μπορείς να διαλέξεις για γαρνιτούρα να μην έχει φρέσκες τηγανητές πατάτες αλλά ανάμεικτη σαλάτα (που ήταν πραγματικά ολόφρεσκη και ζουμερή), χόρτα εποχής ή ψητά λαχανικά. Για μεγάλες πείνες υπάρχουν και πιο πληθωρικά πιάτα, όπως burger (600γρ) και σπαλομπριζόλα (33 μηνών ωρίμανσης 500γρ) ή ολόκληρο κοτόπουλο νανάκι στη σούβλα (900γρ).
Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά πρώτα για τη μέση, τόσο κρύα όσο και ζεστά, τα οποία όμως καλό είναι να διαλέξετε με μέτρο και με προσοχή γιατί οι μερίδες είναι πραγματικά πολύ χορταστικές. Δοκιμάσαμε το αλμυρό παγωτό χωνάκι, που ήταν στην ουσία ένα γλυκό χωνάκι (!) ψημένο στο φούρνο με γέμιση ριγκατόνι, κιμά και διάφορα τυριά, πολύ βαρύ για τα γούστα μου και το Beef roll, ένα ρολό από μπιφτέκι και τσένταρ τυλιγμένο με καπνιστό μπέϊκον, το οποίο επίσης συνδύαζε πολλά και βαριά υλικά. Προτιμήστε πιο απλά ορεκτικά, όπως ένα ταλαγάνι στη σχάρα ή τα sticks κολοκυθιού, ώστε να μην μπουχτίσετε από το κρέας και οπωσδήποτε σαλάτες που είναι δροσιστικές και έχουν ωραία υλικά. Επιφυλάσσομαι για τα γλυκά, που δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε.
Ο χώρος είναι ιδανικός για συζήτηση ακόμα και για εταιρικά τραπέζια καθώς υπάρχει άπλα, τα καθίσματα είναι αναπαυτικά και η μουσική στη σωστή ένταση. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στο ντεκόρ είναι βέβαια η περίτεχνη οροφή από σχοινιά, που κρέμονται από πάνω σου σε τέλεια διάταξη, αλλά και το ανοιχτό κελάρι που περιλαμβάνει πάνω από 50 ετικέτες κρασιού, κυρίως απ’ τον ελληνικό αμπελώνα. Ωστόσο, υπάρχει και λίστα κοκτέιλ γι’ αυτούς που τα προτιμούν με το φαγητό τους. Ωραία κίνηση στο τέλος το μικρό κοκτέιλ που σε κερνούν. Είναι μια κίνηση που ο πελάτης πάντα εκτιμά και ειδικά μετά από ένα κρεατοφαγικό μενού, που συνήθως συνδυάζεις με κρασί, θες κάτι δροσιστικό.
Σημειώστε ότι το De Sxara λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι με μαγειρευτά και αποτελεί μια καλή λύση για εταιρίες και όσους δουλεύουν κοντά. Και προφανώς είναι μια καλή επιλογή και για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται σε λίγες μέρες, αν δεν θέλετε να πάτε κάπου παραδοσιακά.
info
Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά, τηλ. 2108080647. Κόστος: 25-35 ευρώ/άτομο. Ανοιχτά καθημερινά και μεσημέρι από τις 12.00. Ακριβώς απέναντι υπάρχει πάρκινγκ που για τους πελάτες του μαγαζιού κοστίζει τις καθημερινές 5 ευρώ, ενώ Παρασκευή και Σάββατο 10 ευρώ.