Το brunch είναι μια αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου. Αν ψάχνετε ένα ποιοτικό brunch με θαλασσινή αύρα, τότε σας έχουμε δυο ξεχωριστές προτάσεις:

 

Beefbar Athens
H απόλυτη brunch experience για τους απανταχού food lovers με θέα τον Σαρωνικό. Από τις 11.30 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστές προτάσεις σε αλμυρές και γλυκές επιλογές συνοδεία κοκτέιλ ή σαμπάνιας.
Εδώ θα βρείτε σταθερά στο μενού τα signature dishes του Beefy Brunch, όπως τα fish & chips bao buns μένουν σταθερά στο μενο. Παράλληλα, τα πιάτα με πρωταγωνιστές τα αυγά σε διάφορες παραλλαγές τους, παίρνουν άλλη διάσταση, συνδυαζόμενα, κατά βούληση, με χαβιάρι ή τρούφα. Και βέβαια, το Weekend Roast αποτελεί μια ευχάριστη ανατροπή στο ανανεωμένο brunch μενού, με διαφορετική επιλογή κρέατος κάθε εβδομάδα.
Αν και το μενού είναι meat oriented, πλέον θα βρείτε έναν μπουφέ πλούσιο σε viennoiseries, κέικ και αρτοσκευάσματα.

 


Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται αρμονικά με τα cocktails, που δεν γίνεται να απουσιάζουν από ένα σωστό brunch. Για αυτό, το Beefbar παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Bloody Mary Station, με το κλασικό cocktail σε funky εκδοχές του, όπως το «ελληνικό» bloody mary με τσίπουρο αλλά και το «ιαπωνικό», με ginger και edamame. Όσοι δεν θέλουν κοκτέιλ, μπορούν να συνοδεύσουν το brunch του με ένα ποτήρι σαμπάνια.
Το  brunch ντύνεται με μουσικές επιλογές Djs αλλά και live που φιλοξενούνται κάθε Κυριακή.

Beefbar Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Tηλ. 210 96 70 700, www.beefbar.com

Matsuhisa Athens
Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 13.30 μέχρι και νωρίς το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο brunch που έχει επιμεληθεί ο Head Chef της ζεστής κουζίνας του εστιατορίου, Θωμάς Κουράκος. Εδώ θα βρείτε signature και brunch oriented πιάτα, τα οποία συναντούν το ιαπωνικό στοιχείο στο sushi bar του brunch, που φέρει την υπογραφή του Executive Chef Τόνυ Βρατσάνου. Μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε στο brunch είναι: Crispy Crab Slider, Wagyu Katsu Sando και Shrimp tempura Udon.
Και εδώ το brunch συνοδεύεται από signature cocktails και premium spirits. Μάλιστα, ο Χάρης Γεωργόπουλος, Bar Manager του Matsuhisa Athens, επενδύει σε ιδιαίτερα υλικά και αναπάντεχες συνθέσεις, και παρουσιάζει το classic with a twist Rubicon -με τζιν και λικέρ maraschino, το εξωτικό Picador -με τεκίλα εμπλουτισμένη με κουμκουάτ και σιρόπι βατόμουρο και το ιδιαίτερο Shigeru -με ιαπωνικό coconut fat-washed ουίσκι, yuzu bitters και σιρόπι muscovado. Για τους λάτρεις του κρασιού, υπάρχει το ανανεωμένο wine room, όπου θα βρουν μια λίστα με premium διεθνείς και ελληνικές ετικέτες κρασιών που θα απογειώσουν την εμπειρία του brunch.


Και όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε σε ένα ζεστό περιβάλλον με το τζάκι στο εσωτερικό του εστιατορίου αλλά και με την όμορφη θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, Τηλ.  210 896 0510, www.matsuhisaathens.com