Τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του φθινοπώρου, τα μήλα, γίνονται πεντανόστιμα σε μόλις 15 λεπτά και το μόνο που χρειάζεστε είναι μία σύγχρονη φριτέζα αέρος για να τα ψήσετε. Ταιριάζουν πολύ με τον απογευματινό καφέ και συνοδεύουν υπέροχα οποιοδήποτε βοτανικό αφέψημα αγαπάτε.

Πώς φτιάχνουμε ψητά μήλα

Υλικά που θα χρειαστείτε
4-6 μικρά μήλα κατά προτίμηση κόκκινα
2-3 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για τη γέμιση
4-6 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
4-6 κουτ. σούπας βρώμη
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση βήμα – βήμα

Βήμα 1: Κόβουμε τα μήλα στο πάνω μέρος και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βήμα 2: Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Βήμα 3: Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τη μοιράζουμε μέσα στα μήλα.

Βήμα 4: Τα τοποθετούμε στη φριτέζα αέρος (air fryer) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν.

Βήμα 5: Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και αν θέλουμε γαρνίρουμε με επιπλέον ποσότητα μελιού.