Ετοιμάζουμε τέλεια brownies στη φριτέζα αέρος και δεν κάνουμε τσιγκουνιές με τη σοκολάτα! Τη βάζουμε σε διάφορες μορφές και απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας κάθε στιγμή της ημέρας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα χρειαστούμε μόνο 10 λεπτά για να ετοιμάσουμε τα υλικά μας και περίπου μισή ώρα μαγειρέματος στη φριτέζα αέρος. Ας δούμε πώς να ετοιμάσουμε αυτό πραγματικά θεϊκό brownie και πριν ξεκινήσουμε, μελετάμε το μυστικό για ακόμη πιο νόστιμα brownies:
Υλικά για 8 άτομα:
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
2 αυγά
175 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αλεύρι απλό
20 γρ. κακάο σε σκόνη
40 γρ. λευκής σοκολάτας
Διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά. Σε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ που χωράει στη φριτέζα μας στρώνουμε λαδόκολλα.
Ζεσταίνουμε τη φριτέζα στους 160°C. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μαζί με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρεμώδη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 25 με 35 λεπτά μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε τετράγωνα.
Ο χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί το brownie θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της φόρμας όπου θα το ψήσουμε. Σερβίρουμε το γλυκό σε πιάτα όσο είναι ακόμη χλιαρό με ζουμερή σοκολατένια καρδιά και με συνοδεύομε τέλεια με μια μπάλα παγωτό. Αν όμως θέλουμε τα κομμάτια μας να είναι ομοιόμορφα, αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε το γλυκάκι μας.
Αν είστε λάτρης της φριτέζας αέρος, δείτε εδώ τον οδηγό για τους χρόνους ψησίματος των αγαπημένων μας συνταγών!