Οι μπρουσκέτες με ντομάτα, ρόκα και παρμεζάνα είναι ένα από τα αγαπημένα μεσογειακά ορεκτικά. Όμως, αν έχετε βγάλει, ή αποφεύγετε, τα γαλακτοκομικά τότε έχουμε μία συνταγή για vegan μπρουσκέτες που αντί για τυρί θα χρησιμοποιήσετε αβοκάντο και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά νόστιμο.

Επίσης, ένας από τους λόγους που μας αρέσουν οι μπρουσκέτες είναι γιατί πρόκειται για ένα πανεύκολο ορεκτικό και είναι ιδανικό για τα δείπνα που περιλαμβάνουν αρκετές ετοιμασίες, καθώς συνδυάζει τη γεύση με την ευκολία της προετοιμασίας.

Γι’ αυτή την συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύσπορο ψωμί για την πιο υγιεινή εκδοχή, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψωμί που σας αρέσει. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ντομάτα με ντοματίνια και τον βασιλικό με κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας.

Συνταγή για 3 μπρουσκέτες
6 ψιλοκομμένα ντοματίνια – ή 1 μεγάλη ντομάτα
1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο
3 φέτες ψωμί
½ αβοκάντο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα ντοματίνια με το ξύδι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το αβοκάντο πάνω στο ψωμί και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και το σκόρδο. Τέλος, προσθέστε λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.