Ψάχνεις ένα εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια; Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τον ελληνικό, παραδοσιακό, τραχανά!
Τον αγαπάμε γιατί πέρα από την εξαιρετική γεύση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, είναι τόσο εύκολος στην παρασκευή του που μάς λύνει τα χέρια στην κουζίνα. Στην κλασική του εκδοχή, σαν σούπα, ετοιμάζεται γρήγορα με λιγοστά και οικονομικά υλικά, ενώ είναι ένα χορταστικό γεύμα αλλά και δείπνο.
Ειδικά για τα παιδιά είναι η καλύτερη λύση όταν πεινάνε τα βράδια και δεν έχει περισσέψει φαγητό από το μεσημέρι. Τα δυναμώνει, τα χορταίνει και τους δίνει όλα όσα χρειάζονται, καθώς ο τραχανάς είναι πηγή πρωτεϊνών και ανάλογα με το είδος του περιέχει μέταλλα όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, πολύτιμα στοιχεία για την ανάπτυξή τους. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι όλοι οι παιδίατροι συστήνουν στις μαμάδες όταν το μωρό τους ξεκινά τις στερεές τροφές να προσθέσουν τον τραχανά στη διατροφή τους. Ο τραχανάς Βλάχα μάλιστα επειδή είναι ήπιας επεξεργασίας και χειροποίητος, είναι ιδανικός ακόμα και για τα μωρά, αφού είναι νόστιμος, εύπεπτος και άκρως θρεπτικός.
Ένα ακόμα θετικό του τραχανά είναι ότι σαν προϊόν είναι ιδιαίτερα ευέλικτο με αποτέλεσμα να μπορούμε να φτιάξουμε δεκάδες πιάτα -από σούπες και πίτες μέχρι γεμιστές ντομάτες-, αλλά και να πειραματιστούμε προετοιμάζοντας πιο γκουρμέ πιάτα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι χάρη στην ήπια γεύση του, μπορούμε να τον συνδυάσουμε με πάρα πολλά υλικά, όπως κρέας, θαλασσινά, λαχανικά και πλήθος μπαχαρικών.
Δοκιμάσαμε τον σπιτικό τραχανά Βλάχα, που φτιάχνει η οικογένεια Μπεκιάρη με μεγάλη φροντίδα και μείναμε ενθουσιασμένοι!
Πεντανόστιμος και στις τρεις εκδοχές του: γλυκός, ξινός και γλυκός σταρένιος είναι πραγματική απόλαυση!