Sponsored Content
Το ξίδι έχει μια έντονη παρουσία στη μαγειρική, ιδιαίτερα στη μεσογειακή κουζίνα. Αγαπημένο υλικό για πολλούς, ειδικά το βαλσαμικό, μπαίνει σε σαλάτες, σάλτσες για κρεατικά και ψάρια, πάνω από ψητά λαχανικά και τυριά, ακόμα και πάνω από ένα αλμυρό τσιζκέικ ή παγωτό βανίλια. Αυτό που κάνει τη διαφορά στα πιάτα του καθημερινού τραπεζιού αλλά και σε μενού που ετοιμάζουμε για ιδιαίτερες περιστάσεις είναι η παλαίωση. Ένα καλής ποιότητας παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι απογειώνει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα κάθε συνταγής μετατρέποντας κάθε στιγμή απόλαυσης σε αληθινή γαστρονομική εμπειρία.
Ακολουθώντας αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη που εδώ και δεκαετίες έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο του καλού κρασιού δημιούργησε μια σειρά βαλσαμικών ξιδιών κορυφαίας ποιότητας κερδίζοντας ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα. Με πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα και υψηλή διατροφική αξία η premium σειρά βαλσαμικών ξιδιών του Κτήματος δίνει βαθιά νοστιμιά στις δημιουργίες μας καλύπτοντας ακόμα και τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα.
Botanico λευκό
Φτιαγμένο από συμπυκνωμένο μούστο σταφυλιών Sémillon και οξοποιημένο κρασί της ίδιας ποικιλίας το ξανθό αυτό ξίδι είναι αρκετά αιχμηρό στη γεύση και έχει φρέσκα, γλυκά αρώματα ώριμων φρούτων. Το καθαρό χρώμα του είναι ιδανικό για μαγιονέζες και dressing αλλά και για λευκές σάλτσες πουλερικών ή ψαριών.
Botanico 1
Το 12μηνο πέρασμα από δρύινο βαρέλι το κάνει πιο συμπυκνωμένο και πιο αρωματικό. Πρωταγωνιστεί η μαρμελάδα φρούτων και ο αυθεντικός χαρακτήρας του ξιδιού. Ταιριάζει εξαιρετικά με πιάτα του καθημερινού ελληνικού τραπεζιού όπως οι φακές και τα βραστά λαχανικά.
Botanico 2
Συμπυκνωμένος μούστος και οξοποιημένο κρασί από σταφύλια του Κτήματος αναμειγνύονται και παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια. Έτσι προκύπτει ένα ξίδι με ενδιαφέρουσα αρωματική πολυπλοκότητα και γεμάτο σώμα. Τα αρώματά του είναι καραμελένια με νύξεις ξερού σύκου και βανίλιας ενώ στη γεύση του η οξύτητα και η γλύκα ισορροπούν τέλεια. Εξαιρετικό υλικό για μαρινάδες αλλά και για να καραμελώσετε λαχανικά.
Βοtanico Brown Seal
Αυτό το ξίδι είναι μια πραγματική επένδυση στη γεύση. Στα αρώματα του ξεχωρίζουν οι μαρμελάδες κόκκινων φρούτων και στη γεύση η χαρακτηριστική του γλύκα συνδυάζεται με μια ευχάριστη οξύτητα και ωραία επίγευση. Απολαύστε λίγες σταγόνες επάνω σε ζεστό χωριάτικο ψωμί μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού. Προσθέστε το επίσης σε ντοματοσαλάτες και ντοματένιες σάλτσες ζυμαρικών.
Botanico Red Seal
Σκούρο και συμπαγές αυτό το παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι που προέρχεται από επιλεγμένα σταφύλια των αμπελώνων Λαζαρίδη έχει αρώματα καφέ, σταφίδας και φρούτων. Η γλύκα στη γεύση του υπερτερεί της οξύτητας γι αυτό και πάει πολύ ωραία με ψητά μανιτάρια, με σαλάτες που περιέχουν, ρόκα, παρμεζάνα, εσπεριδοειδή και ξηρούς καρπούς.
Botanico Gold Seal
Μία σταγόνα από το Botanico Gold Seal που δημιουργείται με την τεχνική του διάσημου balsamico tradizionale της Μόντενα και μένει στο βαρέλι 10 ολόκληρα χρόνια αρκεί για να μεταμορφώσει ακόμα και ένα πιάτο πολύ απλό. Αυτό το ξίδι είναι υπερσυμπυκνωμένο και έξτρα αρωματικό. Μέλι, καραμέλα, ξερά φρούτα και σταφίδα πλημμυρίζουν τη μύτη ενώ στο στόμα η οξύτητα της γεύσης εναρμονίζεται με το μακρύ γλυκό τελείωμα. Λίγες σταγόνες μέσα σε ένα ριζότο ή πάνω από ένα μοσχαρίσιο φιλέτο αρκούν. Επίσης δοκιμάστε το με παλαιωμένα τυριά, ακόμα και με παγωτό καϊμάκι.