Sponsored content

Φτιαγμένα με δεξιοτεχνία και μοναδική μαεστρία, τα τυριά είναι κάτι περισσότερο από απλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Τριμμένα, κομμένα σε κυβάκια ή φέτες, στο τοστ, τα μακαρόνια, τις σαλάτες ή απλά σε ένα πλατό για τσιμπολόγημα παρέα με καλό κρασί, τα τυριά έχουν φτιαχτεί για να χορταίνουν, να νοστιμίζουν και να προκαλούν γευστικές εκρήξεις.

Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη παράδοση στην τυροκομία και τιμάμε όλα τα τυριά. Έτσι, εκτός από την ναυαρχίδα της ελληνικής τυροκομίας, τη φέτα, αγαπάμε ιδιαίτερα και τα κίτρινα τυριά που συνοδεύουν υπέροχα τα πιάτα μας, κάθε στιγμή της ημέρας. Όμως, όταν αγοράζουμε κίτρινα τυριά έχει σημασία να επιλέγουμε αυτά που παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά, όπως είναι τα κίτρινα τυριά ΔΩΔΩΝΗ.

Στη βιομηχανία γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ, οι μέθοδοι και τα μυστικά της ηπειρώτικης τυροκομίας έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, και σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες φτάνουν στο πιάτο μας μοναδικά κίτρινα τυριά, με γεύση που δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Ευέλικτα και νόστιμα, δεν μας απογοητεύουν ενώ μπορούν να σταθούν το ίδιο υπερήφανα στο μενού μιας ταβέρνας αλλά και ενός επίσημου μπουφέ. Παντρεύονται με φρούτα και συνοδεύουν υπέροχα το κρασί και τη μπίρα μας. Ας τα δούμε έναν ένα:

Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.
Η κεφαλογραβιέρα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αυτό το σκληρό τυρί, παρασκευάζεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, πάντα σύμφωνα με την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή που πρώτη η ΔΩΔΩΝΗ ανακάλυψε, και είναι ένα προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα σε γενναίες ποσότητες επάνω από τα μακαρόνια μας, την ρίχνουμε στο τηγάνι για ένα τέλειο σαγανάκι, ή την συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί. Για γεύμα ή για δείπνο, η πλούσια γεύση της απογειώνει τόσο τα μαγειρευτά και όσο και τα ψητά φαγητά. Μπορούμε να τη βρούμε στα σούπερ μάρκετ (στον πάγκο κοπής τυριών) σε ολόκληρο κεφάλι, μισό κεφάλι και σε αεροστεγή συσκευασία σταθερού βάρους 200 γρ.

Κεφαλοτύρι
Το κεφαλοτύρι είναι ένα σκληρό, παραδοσιακό τυρί που παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ελαφρώς αλμυρό και γι΄ αυτό είναι τέλειο για σαγανάκι ή τριμμένο στα στα ζυμαρικά μας, αλλά και σκέτο. Προμηθευόμαστε το κεφαλοτύρι  ΔΩΔΩΝΗ από τα σούπερ μάρκετ σε ολόκληρο κεφάλι και σε αεροστεγή συσκευασία σταθερού βάρους 200 γρ.

Γραβιέρα
Πρόκειται για ένα ημίσκληρο σκληρό τυρί που παρασκευάζεται με την παραδοσιακή ηπειρώτικη μέθοδο. Παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και ξεχωρίζει για την διακριτική γλυκιά γεύση του.

Σκέτη, σε σάντουιτς ή τοστ, δίπλα στο αγαπημένο μας μαγειρευτό, η γραβιέρα κάνει τα γεύματά μας σαφώς πιο νόστιμα. Μπορούμε να βρούμε την γραβιέρα αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ στον πάγκο κοπής στα σούπερ μάρκετ σε ολόκληρο κεφάλι και σε αεροστεγή συσκευασία σταθερού βάρους 200 γρ.

Γραβιέρα πρόβεια
Η πρόβεια γραβιέρα είναι ένα ημίσκληρο σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωμένο, πρόβειο και γίδινο γάλα με την παραδοσιακή μέθοδο της Ηπείρου. Το τυρί διακρίνεται για την ιδιαίτερη ελαφρώς γλυκιά γεύση που έχει και μπορούμε να το βάλουμε στο καθημερινό μας τραπέζι ή να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική.

Προμηθευόμαστε γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ από τα σούπερ μάρκετ, τον πάγκο κοπής αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε ολόκληρο κεφάλι, μισό κεφάλι και σε αεροστεγή συσκευασία σταθερού βάρους 200 γρ.

Όποιο είδος τυριού και αν προτιμάμε, επιλέγουμε με σιγουριά τα κίτρινα τυριά ΔΩΔΩΝΗ, αφού οι αγνές πρώτες ύλες και η παραδοσιακές μέθοδοι με τις οποίες παρασκευάζονται, δίνουν σε όλα τα τυριά της εταιρείας το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.