Το λιώσιμο της κουβερτούρας στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να καεί, δεν είναι κάτι δύσκολο ή ακατόρθωτο. Αρκεί να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα βήματα για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

Ψιλοκόβουμε την ΙΟΝ Κουβερτούρα σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια, ώστε να λιώσει ομοιόμορφα. Τα μεγαλύτερα κομμάτια απαιτούν περισσότερο χρόνο και υπάρχει κίνδυνος να καούν.

Βάζουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας σε ένα γυάλινο μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Το γυαλί προστατεύει τη σοκολάτα και αποτρέπει το γρήγορο κάψιμο.

Ρυθμίζουμε τον φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ (περίπου στο 50% της μέγιστης έντασης). Η υψηλή ισχύς μπορεί να κάψει την κουβερτούρα πολύ γρήγορα.

Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, βγάζουμε το μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ζεσταίνοντας το μπολ σε διαστήματα των 20–30 δευτερολέπτων και ανακατεύοντας κάθε φορά. Το ανακάτεμα βοηθά στη διάχυση της θερμότητας και στο ομοιόμορφο λιώσιμο.

Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων όταν η κουβερτούρα έχει λιώσει σχεδόν πλήρως. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια της κουβερτούρας.

Αξίζει να γνωρίζουμε ότι η λευκή κουβερτούρα είναι πιο ευαίσθητη στη θερμοκρασία από τη μαύρη, οπότε ίσως χρειαστεί ακόμη μικρότερος χρόνος ζεστάματος.