Δεν χρειάζεται να είμαστε pastry chef για να φτιάξουμε μία τέλεια ganache. Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποια συγκεκριμένα βήματα και να δώσουμε προσοχή στα μυστικά που μας αποκαλύπτουν οι επαγγελματίες. Ας δούμε πώς θα πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ και κρέμα γάλακτος:

1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

2. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος πάνω στη σοκολάτα.

3. Αφήνουμε 1 λεπτό να «ηρεμήσει» η θερμοκρασία, καθώς αυτό βοηθά να λιώσει σωστά η σοκολάτα.

4. Ανακατεύουμε απαλά από το κέντρο προς τα έξω, μέχρι να έχουμε λεία, γυαλιστερή υφή.

Pro tip: Για πιο λείο αποτέλεσμα και ελαστικότητα χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ  για να διαλύσουμε τυχόν κομματάκια.

Extra μυστικά των επαγγελματιών

Στρώση βουτύρου: Προσθέτουμε λίγο βούτυρο (unsalted) για λάμψη και κρεμώδη υφή.

Θερμοκρασία: Αφήνουμε την ganache να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε, για καλύτερη σταθερότητα.

Χρωματισμό: Αν θέλουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε λιποδιαλυτά χρώματα.

Extra tip: Η κουβερτούρα ΙΟΝ διατίθεται σε τρεις γεύσεις: Υγείας, Γάλακτος και Λευκή. Διαλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στη συνταγή σας!