Τα πασχαλινά τραπέζια είναι γεμάτα πίτες και πιτάκια σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Παραδοσιακές συνταγές, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και μοντέρνες δημιουργικές προτάσεις φτιαγμένες με έμπνευση και νόστιμα υλικά κλέβουν τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση. Με βούτυρο Lurpak και τυριά Arla τις φτιάχνουμε λαχταριστές και πεντανόστιμες.
Αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό που δεν λείπει από κανένα επίσημο τραπέζι, πόσω μάλλον από το πασχαλινό, που είναι γεμάτο από λογής λογής καλούδια. Μαζευόμαστε σε ένα φιλικό ή οικογενειακό σπίτι από νωρίς και ξεκινάμε το φαγοπότι πολύ πριν κάτσουμε στο τραπέζι! Οπότε έχουμε ανάγκη από μια πληθώρα ορεκτικών, που μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα. Δεν χρειαζόμαστε πολλά υλικά στη φαρέτρα μας, ούτε είναι υποχρεωτικό να κάτσουμε να ανοίξουμε φύλλο. Τα έτοιμα φύλλα αγαπούν το βούτυρο. Από χορτόπιτα και κρεατόπιτα, μέχρι αλμυρή τάρτα και κις λορέν, οι ιδέες είναι πολλές και πεντανόστιμες. Και φυσικά, το καλό το αφήνουμε για το τέλος, αφού το γλυκό-κατατεθέν του Πάσχα είναι η μοσχομυριστή και πεντανόστιμη γαλατόπιτα! Πέρα από το βούτυρο Lurpak, στα σύνεργα της επιτυχίας και της νοστιμιάς για τις αλμυρές και γλυκές παρασκευές μας συγκαταλέγονται και τα Arla τυριά , αλλά και η Αrla Kρέμα Γάλακτος.
Τι να φτιάξετε για το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να κουραστείτε και πάρα πολύ; Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να ξεκινήσετε με κάποιες χορτόπιτες, είτε στη μορφή μεγάλης πίτας ταψιού είτε σε πιτάκια ή ακόμα και σε πουγκάκια, που δίνουν ένα πιο ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα. Τα χόρτα της άνοιξης βρίσκονται στην καλύτερή τους εποχή, οπότε μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε πληθώρα υλικών και μυρωδικών ώστε να έχετε μια πίτα που να κάνει το σπίτι σας να μοσχομυρίσει άνοιξη! Πέρα από το σπανάκι, μπορείτε να βάλετε στο παιχνίδι τα σέσκουλα, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, τα πράσα και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε στο μείγμα των χορταρικών το ημίσκληρο τυρί Arla Samsoe και βουτυρώνουμε καλά τα έτοιμα φύλλα κρούστας με βούτυρο Lurpak με ώστε να φτιάξουμε την τέλεια χορτόπιτα χωρίς κόπο.
Για τους φουλ κρεατοφάγους, θα προτείναμε μια πασχαλινή κρεατότουρτα με πρωταγωνιστή το αρνί ή το κατσίκι, που γίνεται φανταστική με την προσθήκη του Arla Samsoe, ενώ το Lurpak Soft Ανάλατο δένει υπέροχα τη γέμιση, προτού φιάξουμε το χειροποίητο φύλλο. Η συγκεκριμένη πίτα είναι ωραία πρόταση και για να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζίου την επόμενη μέρα του Πάσχα.
Μια ανοιξιάτικη κις με μπόλικα τυριά και λαχανικά είναι επίσης μια υπέροχη πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι. Ιδανική και για… ανοίξει την όρεξη στους καλεσμένους όσο αναμένουμε το αρνάκι να ψηθεί! Για έξτρα γεύση χρησιμοποιούμε Arla Kρέμα Γάλακτος και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα ενώ η συνταγή απογειώνεται με την προσθήκη ενός ημίσκληρου γευστικού τυριού, όπως το Arla Havarti.
Η γαλατόπιτα, το γλυκό πρωταγωνιστής του Πάσχα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς Lurpak Soft Ανάλατο. Για να πετύχετε την υφή της κρέμας του, μπορείτε να προσθέσετε και Arla Kρέμα Γάλακτος. Και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Εδώ να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι υπάρχει και η αλμυρή εκδοχή της γαλατόπιτας με τυριά και κρέμα γάλακτος, που είναι εξίσου απολαυστική και ταιριάζει υπέροχα με το πασχαλινό τραπέζι μας.
Παρακάτω σας έχουμε και μια συνταγή με πασχαλινά πιτάκια σε σχήμα πλεξούδας. Ένα αλμυρό ορεκτικό που τρώγεται σχεδόν σε μια μπουκιά. Γεμίζουμε τη ζύμη με πιπεριές και Arla Κεφαλοτύρι και Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο και το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε τη συνταγή:
Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυριά
Και καλό Πάσχα!