Ο χειμώνας έχει αρχίσει να μας αποχαιρετά αλλά η άνοιξη δεν έχει έρθει ακόμη. Οπότε τα ζεστά ροφήματα και οι σούπες είναι ακόμα ιδανικά γεύματα, ειδικά για τα κρύα βράδια. Μια comfort επιλογή που όλοι αγαπάμε, ενώ είναι και εύκολη λύση αφού η προετοιμασία και η παρασκευή της δεν παίρνει πάρα πολύ χρόνο.
Κι επειδή όλοι επιζητούμε την τέλεια βελουτέ σούπα, που θα μας χορτάσει και θα μας ζεστάνει παράλληλα, σας έχουμε βρει τον τρόπο να την πετύχετε. Με τα κατάλληλα μαγειρικά εργαλεία φυσικά, χάρη στα μπλέντερ και τα ραβδομπλέντερ της Braun.
Σας δίνουμε παρακάτω 3 διαφορετικές συνταγές που μπορούν να εκτελεστούν με τη βοήθεια 3 διαφορετικών εργαλείων της Βraun.
Βελουτέ σούπα κολοκύθας με ντοματίνια
Η κολοκυθόσουπα είναι η ενδεχομένως η πιο αγαπητή βελουτέ σούπας. Αυτό το λαχανικό με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα όταν συνδυαστεί με τα κατάλληλα υλικά μάς δίνει την πιο νόστιμη και βελούδινη σούπα. Τι θα χρειαστείτε; 400γρ. κολοκύθα, 300γρ. ντοματίνια, θυμάρι, μια σκελίδα σκόρδο, 400 ml γάλα καρύδας και λίγο ελαιόλαδο. Η διαδικασία απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψήσετε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο. Στη συνέχεια -κι αφού τα έχετε αφήσει να κρυώσουν για περίπου 15’- αφήνεστε στα χέρια του Multiquick της Braun. Χάρη στη Splash Control Technology, έχετε το τέλειο αποτέλεσμα πολτοποίησης χωρίς πιτσιλίσματα. Παράλληλα, έχει πολύ δυνατά εξαρτήματα που τεμαχίζουν ακόμα και ολόκληρα τρόφιμα σε μερικά δευτερόλεπτα. Για αυτήν τη συνταγή ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του ταψιού σας μέσα στον κάδο/μπλέντερ 1,25L του ΜultiQuick 9, προσθέτετε και το γάλα καρύδας και αλατοπίπερο και σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε την τέλεια κολοκυθόσουπα!
Στο σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιόσπορους ή/και φρυγανισμένο ψωμι του τοστ κομμένο σε κύβους.
Βελουτέ σούπα μανιταριών με μπέικον
Τα μανιτάρια είναι ένα ακόμη λαχανικό που δίνει υπέροχες βελουτέ σούπες. Σε 20 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε την τέλεια μανιταρόσουπα και να τη γαρνίρετε με μπέικον για να απογειώσετε τη γεύση της. Κι εδώ πάλι, αρκεί απλώς να πλύνετε, να ψιλοκόψετε τα μανιτάρια (250γρ), 1 σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι και στη συνέχεια να τα σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα, βάζετε στον φούρνο 4 φέτες μπέικον, που τις έχετε τοποθετήσει σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφού είναι έτοιμα τα λαχανικά σας, έρχεται η ώρα να αναλάβει το έργο της η Braun. Με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ MultiQuick 7 πολτοποιούμε με την ανοξείδωτη ράβδο μέσα στο σκεύος αφού προσθέσουμε το ζωμό λαχανικών (500γρ) και κρέμα γάλακτος (200ml) και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πετύχουμε ένα λείο βελούδινο αποτέλεσμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό (που έχουμε ψιλοκόψει στο Κοπτήριο του Multiquick).
Σερβίρουμε και προσθέτουμε το ψητό μπέικον.
Σούπα με ψητά καρότα και τζίντζερ
Μια πολύ αρωματική σούπα με βασικό υλικό τα καρότα (680 γρ.) και τη ρίζα τζίντζερ (15 γρ.). Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα καρότα σε ροδέλες, τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες) και 4 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα τους) για 3-4 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών (750-900ml), ό,τι μπαχαρικά θέλουμε και ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά. Την αφήνουμε να βράσει.
Στη συνέχεια, έρχεται η σειρά της Braun. Αφού προσθέσουμε 200 ml κρέμα γάλακτος (ή γάλα κάσιους), παίρνουμε στα χέρια μας το ραβδομπλέντερ της σειράς Mutiquick και με αργές κινήσεις πολτοποιούμε τη σούπα μας μέσα στην κατσαρόλα, επιλέγοντας την κατάλληλη ταχύτητα με τη βοήθεια του διαισθητικού πλήκτρου ελέγχου. Δυναμώνουμε σε όσα σημεία η τροφή είναι ακόμα σκληρή μέχρι το σημείο που όλο το μείγμα είναι απόλυτα λείο και απαλό.
Σερβίρουμε σε μπολ σούπας και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος ή 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μυρωδικά.