Μπορεί ο χάρτης να έχει βαφτεί κυρίως χρυσός, με την εζα Pilsener να έχει το προβάδισμα στους περισσότερους νομούς της χώρας, όμως, σε λίγους από αυτούς η διαφορά της με την εζα Lager είναι πραγματικά αξεπέραστη. Γιατί, μην ξεχνάμε, στις μάχες όλα ανατρέπονται και ο τελικός νικητής δεν έχει στεφθεί ακόμα…

Ωστόσο, ψάξαμε τον χάρτη της Ελλάδας και βρήκαμε το κάστρο της εζα Pilsener και το άντρο της εζα Lager!

Το κάστρο της εζα Pilsener
Συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά, τα πράγματα μοιάζουν πια να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Στο νησί, η νίκη της εζα Pilsener είναι σχεδόν σίγουρη, αφού έχει συγκεντρώσει το 88% των ψήφων! Θα ήταν λίγο να πούμε ότι οι Κεφαλονίτες ανήκουν στην παράταξη των Pilseneristas. Οι Κεφαλονίτες είναι οι Pilseneristas. Στη σπηλιά Μελισσάνη, καταφθάνουν «ορδές πολεμιστών» μέσα σε βάρκες, που έπειτα από την απαραίτητη εξερεύνηση, απολαμβάνουν τη γεμάτη γεύση μιας εζα Pilsener στην πιο πρωτότυπη και ιδιαίτερη τοποθεσία. Στον Μύρτο, οι ντόπιοι ψηφοφόροι απολαμβάνουν τη θάλασσα και το ανυπέρβλητο τοπίο με ένα μπουκάλι εζα Pilsener ανά χείρας να τους συντροφεύει, ενώ στην Άσσο έχουν και από μία σε κάθε τραπέζι.

Το άντρο της εζα Lager
Όμως, και η εζα Lager έχει τους δικούς της ένθερμους υποστηρικτές. Στον νομό Ευρυτανίας, για παράδειγμα, η εικόνα είναι αντίστοιχα δυνατή. Οι Lageristas έκαναν το θαύμα τους και χάρισαν στην αγαπημένη τους εζα Lager ποσοστό 74% στήνοντας ήδη «μεγάλο γλέντι» για την επερχόμενη νίκη. Aπ’ άκρη σ’ άκρη του νομού απολαμβάνουν την  πιο ευκολόπιοτη μπίρα, που ταιριάζει με όλα τα τοπικά εδέσματα, όπως με την πέστροφα και τον σουφλιμά, που είναι ένα είδος κοντοσούβλι.

Εσείς, τι νιώθετε ότι είστε περισσότερο;
Είστε Pilseneristas ή Lageristas; Επιθυμείτε να δείτε τη δική σας αγαπημένη εζα να κερδίζει; Λάβετε τότε μέρος στο μεγάλο «δημοψήφισμα» στην πλατφόρμα της έζα και αφήστε στην άκρη τα διλήμματα. Και μην ξεχνάτε πως με την ψήφο σας θέτετε κι εσείς υποψηφιότητα για πλούσια δώρα, ευγενική χορηγία της εζα!