Sponsored Content

Λένε ότι τα γενέθλια είναι η προσωπική μας πρωτοχρονιά γι αυτό όχι μόνο μας αρέσει να τα περνάμε με αγαπημένα πρόσωπα αλλά θέλουμε να απολαμβάνουμε μαζί τους ποτά, φαγητά και γλυκά στα οποία έχουμε αδυναμία. Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη πρωταγωνίστρια του πάρτι γενεθλίων είναι πάντα η τούρτα η οποία συμβολίζει τη χαρά και τις ευχές, ομορφαίνει τις στιγμές μας και φυσικά μας γεμίζει απόλαυση.

Το καλό είναι ότι πάντα βρίσκεται κάποιος ή κάποιοι να μας προσφέρουν μια εντυπωσιακή τούρτα και βέβαια πάντα έχουμε τη διάθεση να χαρίσουμε ένα «περιποιημένο» γλυκό στους δικούς μας ανθρώπους όταν γιορτάζουν τα γενέθλιά τους. Η μεγαλύτερη και η πιο σπουδαία έκλπηξη όμως έρχεται όταν αυτές οι τούρτες είναι φτιαγμένες από τα ίδια μας τα χέρια, με έμπνευση, φαντασία και εκλεκτά υλικά. Πώς πετυχαίνουμε όμως μια χειροποίητη τούρτα; Και κυρίως, πώς καταφέρνουμε να τη στολίσουμε όμορφα και εντυπωσιακά;

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μυστικό είναι η σοκολάτα. Όσο περισσότερη τόσο καλύτερα! Ποιός μπορεί άλλωστε να αντισταθεί σε μια σοκολατένια τούρτα καλυμμένη με μπόλικο γυαλιστερό γλάσο ή στολισμένη με αφράτες ροζέτες βελούδινου frosting; Κοινός παρανομαστής ένα υλικό που μας εμπνέει να φτιάξουμε τα καλύτερα εξασφαλίζοντας το τέλειο αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες κουβερτούρες σοκολάτας δίνουν γεύση και άρωμα στις πιο ξεχωριστές δημιουργίες μας
Η ΙΟΝ κυκλοφορεί όχι ένα αλλά τρία διαφορετικά είδη κουβερτούρας: Κλασική, γάλακτος και λευκή. Κάθε μία ξεχωρίζει αλλά όλες είναι φτιαγμένες με τη συνέπεια της ΙΟΝ: αυστηρή επιλογή πρώτης ύλης. Άλλωστε η ΙΟΝ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν προκειμένου να ελέγχει στο 100% το αποτέλεσμα του προϊόντος. Κάθε συσκευασία είναι 125 γραμμάρια και χωρίζεται σε κομματάκια των 5 γραμμαρίων ώστε να μετράμε εύκολα χωρίς ζυγαριά. Ακόμα, οι ΙΟΝ κουβερτούρες σπάνε και λιώνουν εύκολα, δίνοντας εξαιρετική υφή ενώ η συσκευασία τους επιτρέπει την ασφαλή διατήρηση και φύλαξη τους για επόμενη χρήση.

Frosting με σοκολάτα γάλακτος και αλατισμένη καραμέλα
125 γρ. ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, χοντροκομμένη
50 γρ. σταγόνες καραμέλας + 1 πρέζα αλάτι
80 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια (θερμοκρασία δωματίου)
450 γρ. άχνη

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, την καραμέλα και το αλάτι μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε, σε μέτρα ταχύτητα, το βούτυρο και την άχνη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενωθούν πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Με μια μεγάλη σπάτουλα στρώνουμε το μείγμα πάνω στην τούρτα που έχουμε φτιάξει καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά. Bάζουμε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε την τούρτα με μεγάλες ροζέτες.

Γλάσο κουβερτούρας με μέλι
125 γρ. ΙΟΝ Kουβερτούρα Kλασική
125 κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. μέλι
1 πρέζα αλάτι

Γλάσο: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (να μην πάρει βράση) και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και το αλάτι. Περιμένουμε λίγο να αρχίσουν να λιώνουν τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το γλάσο να χλιάνει λίγο και περιχύνουμε την τούρτα που έχουμε φτιάξει απλώνοντας το καλά με τη σπάτουλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.