Sponsored Content

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών έχουμε όλο και περισσότερο την ανάγκη για ελαφριές αλλά χορταστικές επιλογές, στο σπίτι ή στο γραφείο, ειδικά όταν φτάνει η ώρα του μεσημεριανού ή του βραδινού γεύματος. Η αλήθεια είναι ότι μια πλούσια και λαχταριστή σαλάτα είναι ιδανική επιλογή για κάθε γεύμα της ημέρας καθώς όχι μόνο ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα με ό,τι έχουμε στο ψυγείο αλλά αρέσει και σε όλους αφού δυνητικά μπορεί να περιέχει τα πάντα. Ποιά είναι όμως εκείνα τα υλικά που πρέπει να περιλαμβάνει για να είναι νόστιμη και ταυτόχρονα υγιεινή;

Λαχανικά εποχής και φρέσκα μυρωδικά, ζυμαρικά, όσπρια, κρέας ή αλλαντικά και τυριά είναι μόνο μερικά από τα υλικά με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε ένα πλήρες πιάτο που θα μας χορτάσει και παράλληλα θα μας προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Έτσι η σαλάτα ακόμα κι αν την έχουμε στο μυαλό μας, ως επί τω πλείστον, ως συνοδευτικό μπορεί κάλλιστα να γίνει μια επιλογή ικανή να καλύψει όλες τις διατροφικές ανάγκες.

Άπειροι συνδυασμοί για τέλεια γεύση και φουλ θρέψη
Μπορεί συχνά να καταφεύγουμε σε πιο συνηθισμένες, αλλά πάντα αγαπημένες, συνταγές, όπως η χωριάτικη ή η σαλάτα του Καίσαρα, με συνέπεια κάποια στιγμή να τις βαριόμαστε. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τις δημιουργίες μας με νέες ιδέες και να δώσουμε απίθανη γεύση με γαλοπούλα NIKAS μεταμορφώνοντας μια απλή σαλάτα σε εμπειρία.

Για παράδειγμα, σε ξεχωριστές περιστάσεις όταν οι διαθέσεις είναι πιο spicy η ιδανική λύση είναι η Γαλοπούλα Καπνιστή ή Ψητή ΝΙΚΑS. Η πλούσια γεύση της ταιριάζει τέλεια με baby ρόκα και σπανάκι, λιαστές ντομάτες, παξιμάδια χαρουπιού, φλοίδες παρμεζάνας και μια βινεγκρέτ με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι και μια σταλιά θυμαρίσιο μέλι.

Σε περίπτωση που γυμναζόμαστε τακτικά ή ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη διατροφή, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια πληθωρική μαρουλοσαλάτα με γαλοπούλα. Η βραστή γαλοπούλα NIKAS -30% αλάτι, με χαμηλά λιπαρά και χωρίς γλουτένη θα απογειώσει γευστικά το πιάτο μας, ειδικά αν τη συνδυάσουμε με το light τυρί που μας αρέσει, λίγα κρουτόν ολικής αλέσεως και μια ελαφριά σως με γιαούρτι, σησαμέλαιο, λεμόνι και μπόλικο φρέσκο άνηθο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ένα ψιλοκομμένο βραστό αβγό και ελάχιστη μουστάρδα dijon.

Όσο για τα γεύματα των παιδιών, στο σπίτι ή στο σχολείο, δεν υπάρχει τίποτα πιο δελεαστικό από το αγαπημένο τους σνακ, δηλαδή το τοστ, παντρεμένο με την all time classic αγγουροντομάτα, μεταμορφωμένα σε «σαλάτα»: ψητή γαλοπούλα NIKAS, κίτρινο τυρί, βιολογικά ντοματίνια και αγγουράκι, όλα κομμένα σε κύβους, ανακατεμένα με λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σερβιρισμένα με φρέσκο ψωμί.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να εμπνευστούμε από όλες τις εκδοχές της γαλοπούλας NIKAS, καπνιστή, ψητή ή βραστή, Fuego αλλά και με -30% λιγότερο αλάτι και να τις συνδυάσουμε μέχρι και με εξωτικά υλικά ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα γούστα. Ιδού μια συνταγή με έθνικ χαρακτήρα που αξίζει να δοκιμάσετε:

Σαλάτα με ψητή γαλοπούλα, ρόκα, μάνγκο και αβοκάντο

Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή NIKAS, χοντροκομμένη
1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη και καθαρισμένη
1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
μισό μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
2 κ.σ κουκουνάρι

Για τη βινεγκρέτ
2 κ.σ. λευκό ξίδι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 ml φρέσκο χυμό ανανά
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού σιναπόσπορος
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
αλάτι
μια πρέζα πάπρικα καυτερή

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με σύρμα. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε δύο μεγάλα πιάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.