Sponsored content
Το Euro έχει ήδη ξεκινήσει και η καλύτερη ιδέα για να ευχαριστηθούμε τους αγώνες είναι να μαζευτούμε στο σπίτι με καλή παρέα και να τους συνδυάσουμε φυσικά με νόστιμο φαγητό. Είναι γεγονός ότι το ποδόσφαιρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στο μυαλό μας με παγωμένες μπίρες και βέβαια με λαχταριστή πίτσα σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Κι επειδή η σπιτική πίτσα έχει τη δική της ξεχωριστή χάρη μας αρέσει να μπαίνουμε στην κουζίνα και να τη φτιάχνουμε απλά και γρήγορα με λαχταριστά αλλαντικά, τυριά, λαχανικά και μυρωδικά που αγαπάμε.
Ποιοί είναι όμως εκείνοι οι συνδυασμοί που απογειώνουν τη γεύση και την απόλαυση ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους;
Λαχταριστές ιδέες για όλα τα γούστα
Ένα απίστευτο υλικό το οποίο μπορεί να απογειώσει ακόμα και την πιο απλή πίτσα είναι η γαλοπούλα. Καπνιστή, ψητή ή βραστή, πάντα ανάλαφρη και πεντανόστιμη, δίνει φίνο χαρακτήρα σε κάθε δημιουργία. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να ανοίξουμε ένα λεπτό ιταλικό ζυμάρι και να συνδυάσουμε τη Γαλοπούλα Καπνιστή ΝΙΚΑS με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού. Ακόμα, η Γαλοπούλα Ψητή ΝΙΚΑS ταιριάζει ωραία με flakes παρμεζάνας, λιαστή ντομάτα, άγρια μανιτάρια και baby ρόκα. Όσο για τη Γαλοπούλα βραστή NIKAS, μια αφράτη ζύμη με μπόλικο καλαμπόκι, χρωματιστές πιπεριές, τυρί κρέμα και δυόσμο είναι ό,τι πρέπει, ειδικά για τα παιδιά που εκτός από ένα γευστικό σνακ χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα.
Μια ξεχωριστή επιλογή που δίνει επιπλέον έμπνευση για πρωτότυπα ταιριάσματα και εναλλακτικές συνταγές είναι το κοτόπουλο, ψητό ή ακόμα και βραστό. Παίρνοντας έμπνευση από τις κουζίνες του κόσμου, με το Κοτόπουλο Ψητό ΝΙΚΑS μπορούμε να φτιάξουμε παχουλές ατομικές πίτσες, αμερικάνικου τύπου, με τσένταρ, μπέικον και σάλτσα μπάρμπεκιου ή μεξικάνικη πίτσα με κιμά, σκόρδο και τσίλι.
Το Κοτόπουλο βραστό NIKAS είναι ιδανικό για πιο out of the box καταστάσεις όπως τα μίνι πιτσάκια με λευκή σάλτσα από crème fraîche, ξύσμα λεμονιού και θυμάρι. Όσο για το ζαμπόν NIKAS είναι ίσως το ιδανικότερο υλικό για πίτσα αφού ταιριάζει κυριολεκτικά με τα πάντα: από μια απλή συνταγή με γκούντα και ντομάτα μέχρι μια πληθωρική καλτσόνε με καπνιστό τυρί και τριμμένο κελυφωτό φιστίκι. Επίσης, υλικό πασπαρτού είναι και η πάριζα η οποία μπαίνει κυριολεκτικά παντού, από μια πίτσα ελληνικού χαρακτήρα με φέτα και ελιές ή κασέρι και πιπεριές Φλωρίνης μέχρι μια κλασική σπέσιαλ, όλες γίνονται υπέροχες.
Πίτσα με ζαμπόν, μελιτζάνες και γραβιέρα
Υλικά
1 δόση ζύμη για πίτσα
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας
4 φέτες ζαμπόν NIKAS
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε λεπτές ροδέλες, ελαφρώς ψημένες ή τηγανισμένες
2 μέτριες ντομάτες, σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες
300 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
1 χούφτα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα
1 χούφτα φέτα, τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα σε διάμετρο περίπου 36-38 εκ. Με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε πάνω του το ζυμάρι. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω το ζαμπόν NIKAS, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε καλά με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά από κάτω. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και τη φέτα, κόβουμε και σερβίρουμε.