Είναι μια επιλογή διαφορετική, που θα δώσει στις σαλάτες ιδιαίτερη, γήινη νοστιμιά, με νότες ξηρών καρπών. Γιατί είναι ωραίες και οι βινεγκρέτ με πρωταγωνιστές το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και τα εσπεριδοειδή, όμως, αυτή η επιλογή που έχει επιρροές από την κουζίνα και τις γεύσεις της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, θα είναι ένα στοιχείο έκπληξη για όποιον δοκιμάσει τη σαλάτα.

Το συγκεκριμένο ντρέσινγκ, όπως και άλλα που έχουν ως βασικό συστατικό το ταχίνι, κερδίζει διαρκώς έδαφος, αφού εκτός από πολύ γευστικό, είναι καλή επιλογή για τους vegetarian και όσους ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη.

Το ντρέσινγκ αυτό, πειράζοντας λίγο τις αναλογίες ώστε να αλλάξουμε τη σύστασή του, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν άλειμμα σε φρυγανιές και ψωμί, αλλά και να το προσθέσουμε στη βρώμη του πρωινού για τη γεύση.

Υλικά
3 κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το γιαούρτι με το ταχίνι μέχρι να γίνουν ένα σώμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Η οξύτητα εξαρτάται από τη γεύση που θέλουμε να δώσουμε εμείς στη βινεγκρέτ καθώς η αναλογία του χυμού είναι προτεινόμενη.

Προσθέτουμε κρύο νερό στο μείγμα για να δώσουμε τη σύσταση που εμείς επιθυμούμε. Αλατοπιπερώνουμε.

Συμβουλές
Αποθηκεύουμε το ντρέσινγκ ταχινιού το ψυγείο είτε σε μπουκάλι είτε σε βάζο με βιδωτό καπάκι. Μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Προσοχή, τα ντρέσινγκ δεν μπαίνουν κατάψυξη.

Επειδή το ταχίνι έχει μια ελαφριά πικράδα, για να μην μας βγει το ντρέσινγκ πικρό, ισορροπούμε τη γεύση με την οξύτητα του λεμονιού.