Χύτρα ταχύτητας. Μια από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις που άλλαξε τη μαγειρική, εξέλιξε τον χώρο της γαστρονομίας και έδωσε άλλη γεύση στο σπιτικό φαγητό.
Η χύτρα ταχύτητας έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις στην κουζίνα, αλλάζοντας δραστικά όχι μόνο τον τρόπο που μαγειρεύουμε στο σπίτι, αλλά επηρεάζοντας ουσιαστικά και την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.
Μία από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες στον κόσμο που φέρει την υπογραφή αυτής της επαναστατικής αλλαγής στον τρόπο που μαγειρεύαμε, είναι η Fissler. Από το 1845 μέχρι σήμερα, η Fissler παραμένει πρωτοπόρος στην κατασκευή μαγειρικών σκευών υψηλής ποιότητας, εμπνέοντας παθιασμένους μάγειρες σε όλο τον κόσμο. Φέτος, η ιστορική γερμανική εταιρεία γιορτάζει 180 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην παγκόσμια αγορά με προϊόντα γερμανικής κατασκευής, παραμένοντας πιστή στις αρχές της με το τρίπτυχο: ποιότητα, καινοτομία και σεβασμό στην παράδοση. Τόσα χρόνια συνεχίζει να μάς προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, που δεν περιορίζονται απλώς στη λειτουργικότητα, αλλά προσφέρουν και έμπνευση στους εραστές της μαγειρικής τέχνης – επαγγελματίες και μη.
Η εταιρεία Fissler, με την πλούσια κληρονομιά της, αποτελεί συνώνυμο της καινοτομίας στην παραγωγή χυτρών ταχύτητας, κατσαρολών, τηγανιών και άλλων εργαλείων κουζίνας. Με στόχο να εμπνεύσει και να ενθουσιάσει τους παθιασμένους και αφοσιωμένους μάγειρες, η Fissler σχεδιάζει σκεύη που συνδυάζουν την τεχνολογία με την ποιότητα, προσαρμοσμένα σε κάθε επίπεδο γαστρονομικής δημιουργίας – από το απλό καθημερινό γεύμα μέχρι τις συνταγές που απαιτούν ακρίβεια και επαγγελματισμό, όπως εκείνες των εστιατορίων, βραβευμένα με αστέρια Michelin. Μπορεί η πρώτη χύτρα ταχύτητας να εμφανίστηκε τον 17ο αιώνα, αλλά η Fissler αναβάθμισε την εμπειρία της χρήσης της, με την καινοτομία και τις εξελιγμένες τεχνολογίες της, αφού δεν περιορίστηκε μόνο στο να προσφέρει απλώς ένα σκεύος για γρήγορο μαγείρεμα. Αντίθετα, η Fissler ανέδειξε τη χύτρα ταχύτητας ως εργαλείο που καταφέρνει και αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες των υλικών, σε λιγότερο χρόνο, σπαταλώντας λιγότερη ενέργεια, χωρίς όμως να κάνει «εκπτώσεις» στη γεύση ή στη θρεπτική τους αξία.
Οι μαγειρικές που γίνονται παιχνιδάκι με μία χύτρα Fissler
Η χύτρα ταχύτητας, δεν έχει απλά αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύουμε. Μας έχει λύσει τα χέρια, αφού φροντίζει το φαγητό μας να μαγειρεύεται σωστά, νόστιμα και πολύ πολύ πιο γρήγορα, ξέγνοιαστα και απλά, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που η κάθε ώρα της ημέρας αξίζει όλο και περισσότερο. Είναι ιδανική για φαγητά που απαιτούν πολύωρο μαγείρεμα, καθώς μειώνει σημαντικά τον χρόνο χωρίς να χάνει γεύση ή βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Πρόκειται λοιπόν για ένα απαραίτητο εργαλείο για νόστιμα, γρήγορα, καλομαγειρεμένα και θρεπτικά φαγητά.
Τα σωστά εργαλεία που κάνουν τη διαφορά
Η χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της καινοτομίας της Fissler. Εξοικονομεί έως και 70% του χρόνου μαγειρέματος, διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά και ενισχύει τη γεύση. Παράλληλα, προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50%, καθιστώντας την μια βιώσιμη επιλογή για κάθε νοικοκυριό. Η χύτρα είναι ιδανική για όσπρια, όπως φακές, φασόλια και ρεβίθια, που μαγειρεύονται γρήγορα και γίνονται μαλακά και νόστιμα. Επίσης, μαλακώνει τέλεια κρέατα για κοκκινιστά, λεμονάτα ή γιουβέτσι, ενώ οι σούπες αποκτούν πλούσιο ζωμό και σώμα. Από λαδερά και μπριάμ μέχρι ρύζι και πιλάφι, η χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium προσφέρει εγγυημένα γευστικά αποτελέσματα.
Κάθε κερδισμένο λεπτό από τον χρόνο μας μετράει. Η Fissler το ξέρει, το εκτιμά και το νοστιμίζει τα τελευταία 180 χρόνια.
Η Fissler μάς βοηθά να φτιάξουμε σε λιγότερη από μία ώρα, ένα από τα πιο αγαπημένα και μαμαδίστικα φαγητά. Το κοκκινιστό μοσχαράκι, που αν το κάνουμε σωστά, γίνεται λουκούμι, και δεν μπορεί να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι.
Μοσχάρι κοκκινιστό στη χύτρα (με ζυμαρικά ή πατάτες)
Μερίδες: 10-12
Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κυβάκια 3-4 εκ.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα σε χοντρές ροδέλες
2 μπαστούνια σέλερυ σε ροδέλες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
800 ml ζωμό βοδινού κρέατος
800 γρ. (2 κουτιά) τοματάκια αποφλοιωμένα, σε χυμό ντομάτας
500 γρ. (1 συσκευασία) τριμμένη ντομάτα, χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτ. σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Στη χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium της Fissler, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για να ροδίσουμε το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Μόλις κάψει το λάδι, περνάμε ελαφρά τα κομμάτια κρέατος από τη χύτρα ταχύτητας και μόλις πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές, αποσύρουμε.
Βάζουμε στη ταχύτητας Vitavit Premium 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, τα τοματάκια και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ρύθμιση 3 και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις εμφανιστεί ο κίτρινος δακτύλιος μειώνουμε τη θερμοκρασία. Όταν ο δακτύλιος στη βαλβίδα γίνει πράσινος, μαγειρεύουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, και ταυτόχρονα να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό μας είτε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας είτε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.