Αγαπάμε τις εθνικές κουζίνες και το δείχνουμε έμπρακτα με τον παρακάτω οδηγό που είτε θέλετε να μαγειρέψετε στο σπίτι είτε να το ρίξετε έξω, θα σάς καλύψει και με το παραπάνω. Έχουμε και λέμε.
*Θες να μείνεις σπίτι και να ετοιμάσεις κάτι για εσένα ή και την παρέα σου; Ξεκίνα διαβάζοντας πρώτα τον πλήρη οδηγό που μάς ετοίμασε η Ελένη Ψυχούλη με χρήσιμα tips που θα κάνουν τα έθνικ μαγειρέματα παιχνιδάκι
*Επειδή όμως μετά τη θεωρία ακολουθεί η πράξη, οι σεφ του olivemagazine.gr ετοίμασαν τα καλύτερα.
Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά
H Ιωάννα Σταμούλου μάς ετοιμάζει ένα γλυκόξινο κοτόπουλο που κυριολεκτικά «τα σπάει»! Και το καλύτερο; Το έχουμε σε video.
Λαχματζούν
Λαχματζούν στα αραβικά σημαίνει ζύμη με κρέας. Οι λεπτές και τραγανές πιτούλες με κιμά είναι ιδανικές για πρώτο πιάτο ή σνακ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αρνάκι korma (γιαχνί)
Ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της ινδικής κουζίνας, με βελούδινη γαλακτερή σάλτσα και βαθιά νοστιμιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αρνάκι ταζίν με ξερά φρούτα και κουσκούς
Χαρά της γεύσης και των οφθαλμών, μαγειρεύεται και σερβίρεται στο ειδικό σκεύος που δίνει ατμόσφαιρα στο τραπέζι. Το κωνικό καπάκι επιτρέπει μέγιστη διάχυση των αρωμάτων ενός μελωμένου φαγητού. Όμως, ακόμη κι αν δεν διαθέτετε το ειδικό σκεύος, μαγειρέψτε το αρνάκι σας με τις γλυκές γεύσεις των φρούτων στην κατσαρόλα και δε θα χάσετε. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κίμπε με φατούς και ταμπουλέ
Μια φημισμένη σπεσιαλιτέ της Συρίας και εθνικό φαγητό των χωρών της Μέσης Ανατολής, που με μικρές παραλλαγές θα συναντήσουμε στην Παλαιστίνη, το Λίβανο και το Ιράκ. Λέγεται ότι μερικές γυναίκες είχαν το θείο χάρισμα να έχουν το ένα δάχτυλο αρκετά πιο μακρύ για να δώσουν σχήμα σε μικρά «σκουφάκια» από πλιγούρι, που γέμιζαν με αρωματικό μίγμα αρνίσιου ή μοσχαρίσιου κιμά, πριν τα τηγανίσουν σε μπόλικο ελαιόλαδο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Η κλασική ταϊλανδέζικη σούπα tom ka kai
Αν σου αρέσει η ταϊλανδέζικη κουζίνα θα αγαπήσεις αυτή τη σούπα με γαρίδες ή κοτόπουλο και γάλα καρύδας. Είναι ένα και ένα για να δώσεις ethnic νότα στο τραπέζι σου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μπαστίλα, η μαροκινή γλυκιά κοτόπιτα
Παραδοσιακή πίτα από το Μαρόκο, που κρύβει μέσα της όλες τις εξωτικές γεύσεις των μπαχαρικών της Ανατολής. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τσίλι κον κάρνε με salsa ντομάτας σε τορτίγιες
Ελληνιστί, πιπερίτσες τσίλι με κρέας. Ένα υπέροχο, πικάντικο ορεκτικό με κιμά, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και καυτερές πιπεριές που μπορείτε να παραλείψετε αν θέλετε η αψάδα του πιάτου να είναι πιο ήπια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ινδικό κάρι με κοτόπουλο και ρύζι
Κοτόπουλο που σε ταξιδεύει…ως τις μακρινές Ινδίες. Πικάντικο, πλούσιο σε αρώματα μπαχαρικών και με κρεμώδη υφή είναι ένα πιάτο που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, φτάνει να έχεις τα κατάλληλα μπαχαρικά. Όποιος αγαπάει τις πικάντικες γεύσεις θα το λατρέψει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ταϊλανδική σούπα
Η «εθνική συμμαχία» γαρίδας κοτόπουλου σε σούπα αρωματισμένη με τζίντζερ και μοσχολέμονο. Άπαιχτη συνταγή! Δείτε την ΕΔΩ
Και μερικά έθνικ στέκια αν θες να το «ρίξεις έξω»
Τα 6 καλύτερα Thai εστιατόρια της Αθήνας
7 εστιατόρια στο Σύνταγμα για τους λάτρεις της ethnic κουζίνας
Τα καλύτερα street food -και πολυεθνικά- στέκια της Αθήνας
Είσαι για φαλάφελ; Αυτές είναι οι 10 καλύτερες διευθύνσεις της πόλης!
Τα 10 καλύτερα, οικονομικά sushi της πόλης
Nolan: Το νέο multi ethnic εστιατόριο του κέντρου
Nikkei: Ιαπωνία και Περού στο ίδιο τραπέζι
La pantera negra: Ένας «μαύρος πάνθηρας» στην Πλάκα