Ο λωτός είναι ο καρπός του δέντρου Diospyrus kaki ανατολικής προέλευσης ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των Εβενωδών. Ο καρπός του δέντρου έχει σχήμα ντομάτας, φλούδα και σάρκα πορτοκαλιά. Η σάρκα του είναι μαλακή και η γεύση του γλυκόξινη. Ο λωτός είναι πλούσιος σε ποτάσιο και βιταμίνη C και από αυτόν φτιάχνονται κομπόστες, μαρμελάδες και σορμπέ. Ωριμάζει Οκτώβριο – Νοέμβριο, όταν όλα τα φύλλα του δέντρου έχουν πέσει.
Δείτε περισσότερους ορισμούς και ορολογίες από το γράμμα «Λ» του λεξικού κουζίνας του Cantina ή αναζητήστε ό,τι θέλετε να μάθετε σε ολόκληρο το λεξικό μας.
Δείτε επίσης:
Λωτoί: Γιατί πρέπει να βάλουμε την «τροφή των θεών» στη διατροφή μας
Αποξηραμένος λωτός; Ναι, υπάρχει!