Η περιοχή Bregenzerwald με τα 23 όμορφα χωριά της βρίσκεται στο Vorarlberg, το δυτικότερο τμήμα της Αυστρίας, λίγα χιλιόμετρα από τη λίμνη Κονστάνς. Περίπου 32.000 άνθρωποι και άλλες τόσες, αν όχι περισσότερες, αγελάδες έχουν το σπίτι τους εκεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής καμαρώνουν για το Kase Strasse Bregenzerwald, έναν συνεταιρισμό που αποτελείται από αγρότες, αλπικούς γαλακτοπαραγωγούς, τυροκόμους, εστιατόρια και μουσεία, που όλοι μαζί εργάζονται για να μοιραστούν την κληρονομιά τους με τον κόσμο.

Το Bergkase (η γερμανική λέξη για το ≪τυρί του βουνού≫) αναφέρεται σε διάφορες ποικιλίες τυριών που παράγονται στις Άλπεις, μεταξύ των οποίων τα: Bettelmatt, Berner Alpkase, Fontina, Gruyere, Montasio, Piora, Τυρολέζικο γκρι τυρί, Vacherin Fribourgeois, Walliser.

Υπάρχουν περίπου 60 ποικιλίες τυριών, με πιο διάσημο το Bergkase ή, σε μετάφραση, ≪τυρί του βουνού≫. Διακρίνεται για την πικάντικη γεύση του, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως έντονη και επιθετική.

Δοκιμάστε και το Alpkase, το οποίο έχει πλούσια, αρωματική βάση και παρασκευάζεται με βότανα που προέρχονται από τις αλπικές περιοχές του Bregenzerwald,αλλά και το Luneberg, ένα μαλακό τυρί με φουντούκια.

Δείτε επίσης:

Και όμως η μοτσαρέλα εκτόπισε το καμαμπέρ στη Γαλλία

Τυρί της μπουρνιάς: η κοπανιστή της Άνδρου

Κάλεσμα για κρασί: Πώς να στήσεις μια οινομάζωξη (για λίγους)