Η Ευρώπη φαίνεται πως «αγαπά» πολύ το αλκοόλ, καθώς η κατανάλωση  ποτών συχνά αποτελεί μέρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εορτασμών. Η  λίστα , που ακολουθεί συγκεντρώνει τις χώρες που καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ παγκοσμίως όπως παρουσιάστηκε στο World Population Review 2020 με στοιχεία που προήλθαν από το alcohol.org.

10. Γερμανία
Στη Γερμανία μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ. Ειδικά, η μπίρα αποτελεί μεγάλο μέρος του πολιτισμού της Γερμανίας. Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθεις πρακτικές στη χώρα.

9. Σλοβακία
H Σλοβακία είναι γνωστό ότι έχει κατοίκους ηλικίας έως 15 ετών που αντιμετωπίζουν θέματα αλκοολισμού. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις στη Σλοβακία επικεντρώνονται στο αλκοόλ.

8. Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο πουλάει το μεγαλύτερο κατά κεφαλή αλκοόλ στην Ευρώπη. Το κρασί είναι ένα δημοφιλές ποτό, όπως και η μπίρα σε πολλές από τις παμπ και τα εστιατόρια.

7. Ισλανδία
Το μεγαλύτερο μέρο της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ισλανδία αποτελείται από αποσταγμένα ποτά όπως βότκα και craft μπίρα.

6. Ρωσία
Τα ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Ρωσία. Πολλοί περιορισμοί και κανονισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

5. Γαλλία
Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος του πολιτισμού της Γαλλίας. Το κρασί, μαζί με άλλα αλκοολούχα ποτά, καταναλώνονται συχνά ως μέρος του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου.

4. Τσεχία
Το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας κατανάλωσης αλκοόλ των 11,8 λίτρων αφορά την μπίρα. Η Τσεχία είναι περήφανη για την μπίρα της, αν και το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά καταναλώνονται επίσης σε αφθονία. Η αγορά και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται από την ηλικία των 18 ετών.

3. Γρενάδα
Η Γρενάδα βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα και σημειώνει κατανάλωση 11,9 λίτρων αλκοόλ ανά άτομο. Οπότε όχι μόνο βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη της λίστας, αλλά έχει και τα υψηλότερα ποσοστά στην Αμερική.

2. Λιθουανία
Από το 1990 έχουν υπάρξει πολλά ζητήματα σχετικά με το αλκοόλ, οπότε δεν είναι περίεργο ότι η Λιθουανία είναι η δεύτερη υψηλότερη χώρα για στην κατανάλωση αλκοόλ.

1. Λευκορωσία
Οι πολίτες της Λευκορωσίας καταναλώνουν 14,4 λίτρα αλκοόλ ανά άτομο, ανά έτος. Αν και το Υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας αρνείται επισήμως αυτά τα ευρήματα, η κυβέρνηση θέσπισε κανονισμούς ώστε να περιορίσει τη διαθεσιμότητα του αλκοόλ.

Στον πίνακα θα βρείτε τα στοιχεία με την κατανάλωση αλκοόλ της κάθε χώρας ανά άτομο

 

Διαβάστε ακόμη:
Φορητή συσκευή τσέπης βρίσκει αν το αλκοόλ είναι νοθευμένο

Οι Βρετανοί το ‘ριξαν στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό

Αποχή από το αλκοόλ ψηφίζει 1 στους 4 νέους