Ο βραβευμένος σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος στο εστιατόριό του, στη Γιάλοβα, διαχειρίζεται με μαεστρία τα μεσσηνιακά προϊόντα και αναδεικνύει κλασικές τοπικές –και όχι μόνο– συνταγές με εκσυγχρονιστική διάθεση.

Εμείς του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή ενός πιάτου που σερβίρεται στο εστιατόριο Anama, αλλά να την παρουσιάσει με τρόπο τέτοιο, ώστε να μαγειρεύεται εύκολα στο σπίτι. Εκείνος, επέλεξε ένα φαγητό, όπου ο γήινος χαρακτήρας των ρεβιθιών παντρεύεται με την αλμυρή ένταση του αχινού σε ένα πιάτο όλο ιώδιο.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Ρεβίθια με αχινό
1 Ώρα | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, τον χυμό
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, καυτερό
1 βαζάκι αχινού
φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια μαζί με νερό και τα βράζουμε με λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, μέχρι που να αρχίζουν να μαλακώνουν. Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ταυτόχρονα έχουμε ετοιμάσει ένα λαδολέμονο, χτυπώντας το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, με το οποίο περιχύνουμε τα ρεβίθια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αχινό και λίγο από το ζουμί τους στο βαζάκι. Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη ένταση στο φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον από τον ζωμό του αχινού. Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.