Έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με ζωντανούς θρύλους του αθλητισμού, όπως ο Ότο Ρεχάγκελ, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η Λένια έμαθε τη σημασία της σωστής διατροφής για τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και της υγείας. «Δούλευα σε μια εταιρεία όπου αναλαμβάναμε τη χορηγία αθλητών του Ολυμπιακού, της Εθνικής Ποδοσφαίρου, του Euro το 2008 και όλων των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Μέσα από τη δουλειά μου, αλλά και την προσωπική μου ενασχόληση με τον αθλητισμό ψαχνόμουν πάντα γύρω από τη διατροφή. Μέντοράς μου σε αυτή την αναζήτηση ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ. Αυτός μου έμαθε να βλέπω τη ζωή με θετική ματιά και να προσέχω με φυσικούς τρόπους την υγεία μου και το σώμα μου», εξομολογείται.

Το έναυσμα
Κάποια στιγμή θέλησε να κάνει τη γνώση που αποκόμισε από την προηγούμενη δουλειά της πράξη, και εκεί, μέσα σε αυτό το ταξίδι, γνώρισε τον συνεργάτη και παραγωγό της, ο οποίος είχε εμπειρία 40 ετών πάνω στην τεχνογνωσία της ελεγχόμενης ξήρανσης υλικών σε κενό αέρα. «Όλη αυτή η διαδικασία με εντυπωσίασε! Με τον τρόπο της ελεγχόμενης ξήρανσης τα φρούτα και τα λαχανικά δεν οξειδώνονται καθώς χυμοποιούνται, συμπυκνώνονται και αποξηραίνονται χωρίς αέρα ώστε να αποκτήσουν την τελική μορφή της κρυσταλλικής σκόνης».

Η σειρά προϊόντων που δημιουργήθηκε μέσα από αυτή τη συνεργασία βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του παντζαριού, του καρότου, του μύρτιλου, του φραγκοστάφυλου, του ροδιού, του ανανά, της χλωρέλλας, του ιπποφαούς και άλλων φυσικών φυτικών τροφών. «Είμαι περήφανη για όλα τα προϊόντα μου», λέει η Λένια και συνεχίζει. «Τα αγαπώ σαν παιδιά μου γιατί το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και δεν μοιάζει με το άλλο».

Κάθε αρχή και δύσκολη
«Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο γιατί δεν ξέρει αυτά τα πολυμορφικά προϊόντα. Του είναι πολύ πιο εύκολο να πάρει ένα χάπι βιταμίνης από το φαρμακείο. Θέλουμε να μάθει ο κόσμος τα προϊόντα μας και να καταλάβει ότι είναι εντελώς φυσικά, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη και από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Τα φρούτα και τα λαχανικά που επιλέγουμε δεν έχουν αυξητικές ορμόνες και γενετικά τροποιητικά και ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία», καταλήγει.

Πώς τα απολαμβάνεις; Τα προϊόντα WellnessFoods αναμειγνύονται με γιαούρτι, γάλα ή χυμό, ενώ ταιριάζουν ιδανικά σε smoothies, cocktails και κρύα ροφήματα. Διαλύονται όμως και απλά σε ένα ποτήρι με νερό, ενώ χρησιμοποιούνται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Η διάρκεια ζωής τους είναι ένας χρόνος σε κλειστή συσκευασία και μόλις δύο μήνες όταν ανοιχτούν, καθώς δεν έχουν συντηρητικά και μαζεύουν υγρασία.

Θα τα βρείτε στο www.wellnessfoods.gr και σε συνεργαζόμενα βιολογικά καταστήματα, φαρμακεία, e-shop όπως το www.mygreektaste.gr, αλλά και στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος.

Δείτε επίσης:

Myrovolos Organics: Τα χιώτικα βότανα που έκανε διάσημα μια 26χρονη παραγωγός

Χαλβάς εξαιρετικός από την οικογένεια Αργουδέλη

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: Ποιος είναι ο σεφ που αποθεώνουν στο Master Chef