Δεν φτιάχνονται όλα τα γλυκά στο φούρνο. Και το τηγάνι έχει τη χάρη του. Μπορεί βέβαια το αποτέλεσμα να έχει υψηλότερη θερμιδική αξία αλλά από γεύση δεν το συζητάμε… Προτείνουμε λοιπόν 8 πολυ-δοκιμασμένες συνταγές από το τεφτέρι του Olive που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
Κρέπες με γέμιση από καραμελωμένα μήλα, μπισκότο και σοκολάτα
Αυτές οι λαχταριστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα θα γίνουν το αγαπημένο σας φθινοπωρινό γλύκισμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Νερόπιτες ή Νεράτες πίτες τηγανιού
Νόστιμες πιτούλες με καταγωγή από την Κρήτη και αραιή ζύμη, σχεδόν σαν πηχτός χυλός, που περιέχουν ξινομυζήθρα και τηγανίζονται σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ή καθόλου ελαιόλαδο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ντόνατ με γέμιση από καραμελωμένο γάλα
Τα ντόνατ είναι επιλογή αγαπητή σε όλες τις ηλικίες. Προτείνουμε λοιπόν εδώ μια συνταγή για αμετανόητους γλυκατζήδες… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τσούρος, οι ισπανικοί λουκουμάδες
Οι διάσημοι λουκουμάδες της Ισπανίας ξεχωρίζουν για το μακρόστενο σχήμα τους και την πολύ νόστιμη γεύση τους. Συνοδεύονται απαραιτήτως από σοκολάτα -ιδανικά ζεστή-, για ατελείωτες βούτες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Krapfen, τα γερμανικά ντόνατς
Αφράτα και λαχταριστά, θα συνοδεύσουν με τον καλύτερο τρόπο τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό σας ρόφημα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Γεμιστές τηγανίτες
Αν και παραδοσιακά αυτές οι τηγανίτες είναι μεγάλες κουλούρες γεμισμένες με αμύγδαλα και καρύδια, για να απλουστεύσετε την παρασκευή τους μπορείτε να τις τυλίξετε σε πιο κοντά φύλλα ζύμης, να τις τυλίξετε και να τους δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Δίπλες του γάμου
…ή αλλιώς ξεροτήγανα, αβγοκαλάμαρα, ψαθούρια, μαφίσια ή μαντινάδες. Τα ίδια γλυκίσματα, με διαφορετικές ονομασίες και σχήματα -ανάλογα με την περιοχή- είναι κεράσματα στους γάμους σε πολλά νησιά και περιοχές της Πελοποννήσου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κονάφα, Κνάφε ή Κιουνεφέ
Μια συνταγή από τη Μέση Ανατολή. Εδώ με μικρές παραλλαγές για να μπορέσετε να το φτιάξετε με υλικά που θα βρείτε εύκολα στην ελληνική αγορά… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ