Κάθε γιορτινό τραπέζι εξυπακούεται να έχει γλυκιά επίγευση. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μπορεί να καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος των προετοιμασιών στις σαλάτες, τις σούπες, τα κυρίως, όμως, και τα γλυκά θέλουν τον χρόνο τους για να κάνουν τη διαφορά. Τι θα λέγατε, φέτος, να τα σερβίρετε με τρόπο διαφορετικό; Να τα βάλετε σε ένα ποτήρι και να το γεμίσετε με γεύση.
Γιατί να σερβίρω το γλυκό μου σε ποτήρι;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή. Αφενός, γιατί μπορείτε να τους δώσετε το ύφος που επιθυμείτε και χρησιμοποιώντας από τα απλά χαμηλά ποτήρια της κουζίνας μέχρι τα καλά γυάλινα από το αγαπημένο σας σερβίτσιο και αφετέρου διότι έτσι ο καλεσμένος είναι σε θέση να ελέγξει καλύτερα την ποσότητα (άρα και τις θερμίδες) που θα καταναλώσει.
Ας αρχίσουμε, λοιπόν, τις γλυκές αλχημείες!
Γλυκό στο ποτήρι με κάστανο πουρέ
Το εορταστικό και χειμωνιάτικο κάστανο γίνεται πουρές και με λίγο ρούμι και σαντιγί στην κορυφή μεταμορφώνεται στον τέλειο επίλογο κάθε γιορτινό τραπεζιού. Μία υπέροχη συνταγή διά χειρός Ηλία Μαμαλάκη.
Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι
Δύο γλυκές αμαρτίες σε ένα μόνο ποτήρι. Το βελούδινο τυρί κρέμα συναντά το σιρόπι του μπακλαβά σε ένα γλυκό που θα χαρίσει στους καλεσμένους σας τον πιο γλυκό επίλογο. Για βάση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή κέικ.
Εσπρέσο πανακότα στο ποτήρι
Κάθε του μπουκιά είναι πλούσια σε αρώματα καφέ και μένει αξέχαστη. Η πανακότα που αγαπάμε σε μία εναλλακτική εκδοχή με άρωμα εσπρέσο και καστανή ζάχαρη, η οποία σερβίρεται στο ποτήρι στο τέλος ενός μεσημεριανού, απογευματινού ή βραδινού καλέσματος.
Τιραμισού στο ποτήρι
Επιμένουμε στον καφέ και όχι τυχαία. Αυτή τη φορά, ο ουρανίσκος μας επιλέγει τιραμισού και υποκλινόμαστε στη γευστική του τελειότητα σε όποια εκδοχή και να το δοκιμάσουμε. Ο καφές συναντά το κακάο και τα μπισκότα σαβαγιάρ σε μία συνταγή που δεν θα φτιάχνετε μόνο στα γιορτινά τραπέζια.
Banoffee στο ποτήρι
Μία συνταγή που θέλει τον χρόνο της, αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει όποιον το γευτεί. Ένα απολαυστικό γλυκό του ποτηριού που (ευτυχώς) απαιτεί ελάχιστα υλικά για να δημιουργηθεί.
Lemon pie με κουραμπιέ σε ποτήρι
Για ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο, ετοιμάζουμε μια λαχταριστή lemon pie με… κουραμπιέδες! Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκάκι που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο εορταστικό γεύμα.
Μους γιαουρτιού με λεμόνι στο ποτήρι
Δροσιστική, ανάλαφρη, γλυκιά. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε ένα επίσημο ή φιλικό δείπνο;
Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό
Μία συνταγή όπως ο τίτλος της. Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Και το σερβίρουμε στο… ποτήρι!