Θα τα χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε παγωτά και κρέμες, τούρτες και παγωμένες μους… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι χρώμα τριαντάφυλλου θέλετε -πάντα από κήπο- αλλά να θυμάστε ότι τα αρωματικά τριαντάφυλλα είναι τα καταλληλότερα!!!

Υλικά
πέταλα από ανοιγμένα τριαντάφυλλα
2 ασπράδια
ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία
Μαδάτε τα τριαντάφυλλα.

Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια και βουτάτε ένα ένα τα πέταλα. Τα πασπαλίζετε κατόπιν με ζάχαρη ώστε να κολλήσει ένα ελαφρύ στρώμα πάνω τους.

Τινάζετε την παραπανίσια ζάχαρη και απλώνετε τα πέταλα σε λαδόκολλα. Τα αφήνετε μερικές ώρες για να στεγνώσουν και να σκληρύνουν.

Tip: Μη χρησιμοποιείτε ποτέ τριαντάφυλλα ανθοπωλείου. Κατάλληλα είναι μόνο τα τριαντάφυλλα του κήπου σε χρώμα κόκκινο ή λιλά, που έχουν άρωμα. Θα τα κόψετε ανοιγμένα, νωρίς το πρωί, πριν τα δει για πολλή ώρα ο ήλιος.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey