Μαζί με την κοτόσουπα και την κρεατόσουπα, το εν λόγω πιάτο είναι σημείο αναφοράς του ελληνικού χειμώνα. Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων και είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της μαγειρικής μας παράδοσης. Είναι η επιτομή της απλότητας στο μαγείρεμά της αφού η κλασική εκδοχή της περιέχει φασόλια, καρότο κομμένο σε ροδέλες και σέλινο αλλά το αποτέλεσμα είμαι μια ωραία χυλωμένη, νόστιμη σούπα. Δείτε μερικές από τις πιο νόστιμες βερσιόν από την ομάδα του Olivemagazine.gr.
Παραδοσιακή φασολάδα
Μια πεντανόστιμη κλασική και μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα που κερδίζει επάξια μια θέση στο καθημερινό μας τραπέζι τώρα που ο καιρός κρυώνει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κόκκινη φασολάδα
Μια διαφορετική φασολάδα με ρύζι και λουκάνικα, που μετατρέπουν την κλασική σούπα σε ένα ακόμη πιο χορταστικό και νόστιμο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Φασολάδα βελουτέ με σύγκλινο
Το απλό αυτό πιάτο, η φασολάδα, με μικρές δημιουργικές πινελιές, μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς που στέκεται άνετα ακόμα και σε επίσημα τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Φασολάδα με χόρτα κι αρωματικά
Μια μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα εμπλουτισμένη με χορταρικά και μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία πιάνει την… κατιούσα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Και κοκορόσουπα και φασολάδα
Μια πλούσια σούπα που τρώγεται σαν κυρίως πιάτο αλλά μπορείτε να την σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό κάλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ