Στο άκουσμα της λέξης μπισκοτογλυκό, αμέσως το μυαλό μας πλημμυρίζουν αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας και είναι σαν να βλέπουμε τη μητέρα μας να βγάζει από το ψυγείο το πυρέξ με το λαχταριστό επιδόρπιο, πασπαλισμένο με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το μπισκοτογλυκό ως ένα παραδοσιακό γλυκό, που περνά από γενιά σε γενιά, αφού κι εμείς συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε και τώρα είναι τα δικά μας παιδιά που το περιμένουν με την ίδια λαχτάρα.

Η πιο κλασική συνταγή είναι το μπισκοτογλυκό με μπισκότα πτι μπερ. Στην πορεία των χρόνων, ωστόσο, έχουν προστεθεί κι άλλες συνταγές που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Άλλωστε, ο συνδυασμός του μπισκότου, της φρυγανιάς ή των κράκερ με μία γευστική κρέμα, διαφόρων γεύσεων, είναι πάντα ελκυστικός. Και η απόλαυση είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν το γευτούμε φρέσκο, μόλις βγει από το ψυγείο.

Σας δίνουμε την κλασική συνταγή, κι άλλες επτά ιδέες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως «οδηγός» για να ετοιμάσετε πολλών ειδών μπισκοτογλυκά, τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό τα μπισκότα, τις φρυγανιές ή τα κράκερ, αλλά διαφορετική γέμιση.


Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ
Η συνταγή για το κλασικό μπισκοτογλυκό.


Μιλφέιγ με cream crackers  
Μια εύκολη και λίγο πιο ελαφριά εκδοχή. Δροσερή, εύκολη και απολαυστική.


Φρυγανιά Ζακύνθου με μαστίχα
Ένα ανάλαφρο δροσερό γλυκό, για να κλείσετε ιδανικά ένα καλοκαιρινό γεύμα.


Γλύκισμα ψυγείου με μαντολάτο και φρυγανιές
Άλλο ένα διαφορετικό μπισκοτογλυκό που μας έρχεται από τα Επτάνησα.


Κορμός με λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα
Κορμός με πτι μπερ, λευκή σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.


Γλυκό ψυγείου μπανόφι
Αντικαταστήστε το στρογγυλό ταψί με ένα πυρέξ και ετοιμάστε απολαυστικό μπισκοτογλυκό μπανόφι.


Μιλφέιγ με φράουλες
Αντί για φύλλα σφολιάτας, χρησιμοποιήστε cream crackers.


Εύκολο μιλφέιγ με ροδάκινα
Και πάλι με cream crackers, αξιοποιούμε τα ροδάκινα και φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο γλυκό.