Είτε είστε από εκείνους που πήγαν διακοπές και έχουν γυρίσει, είτε από εκείνους που είστε τώρα σε κάποιο ωραίο προορισμό, χωριό ή εξοχικό, οι μπριζόλες είναι μια επιλογή μεσημεριανού ή βραδινού στην οποία κανείς δεν θα διαφωνήσει. Αν μάλιστα, τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο ελεύθερο, τις περιποιηθείτε με ένα καλό μαρινάρισμα και τα μυστικά του ψησίματος, που θα μοιραστούμε μαζί σας, τότε θα τους κάνετε σίγουρα ευτυχισμένους.
Τι θα λέγατε για χοιρινές γεμιστές με τυρί Μετσοβόνε, ή φουρνιστές με πατάτες και μπέικον; Ή μήπως είστε περισσότερο του μοσχαρίσιου; Τότε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Τ-bone με μανιτάρια ή ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι! Κι επειδή πολλές φορές η σάλτσα είναι αυτή που απογειώνει ένα καλό ψητό έχουμε κι εδώ επιλογές: από γλυκιά σάλτσα πετιμεζιού, μέχρι αρωματική κρέμα πολέντας και σάλτσα πιπεριάς.
Οι χοιρινές
Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον
Μια λαχταριστή εύκολη συνταγή: χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Η προσθήκη του μπέικον τής δίνει άλλη νοστιμιά.
Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα
Οι χοιρινές μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο με καρότα και συνοδεύονται ιδανικά με μια ρυζοσαλάτα με κινόα.
Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες με κροκέτες ρυζιού
Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με απολαυστική σάλτσα κρασιού. Αντί για κλασικό πιλάφι, θα τις συνοδεύσετε με τραγανές ρυζοκροκέτες.
Χοιρινά μπριζολάκια με καπνιστή πάπρικα και σαλάτα με κολοκυθάκια
Ζουμερά μπριζολάκια με πικάντικη μαρινάδα, που ψήνετε στη σχάρα και συνοδεύετε στο τραπέζι με δροσερή σαλάτα από μαριναρισμένα, ωμά κολοκυθάκια. Θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση τους.
Σκορδάτες μπριζόλες με αρωματική κρέμα πολέντας
Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζετε στο πι και φι και συνοδεύετε με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ.
Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με Μετσοβόνε
Μπορούν οι μπριζόλες να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές; Σαφώς, αρκεί να τις μαρινάρετε με υπομονή και να τους προσθέσετε τα κατάλληλα υλικά, όπως τυρί Μετσοβόνε που τους χαρίζει ακόμα πιο νόστιμη γεύση.
Χοιρινές μπριζόλες σε μαρινάδα ακτινίδιου
Μπάρμπεκιου στο σπίτι με φίλους; Ευχαριστήστε τους όλους με ζουμερές χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μια ξεχωριστή μαρινάδα ακτινίδιο!
Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα με σάλτσα πετιμεζιού
Ένα μοναδικό μαγειρικό ντουέτο με τη γλύκα από το πετιμέζι να δένει απίστευτα με τις χοιρινές μπριζόλες που ψήνονται στη λαδόκολλα.
Χοιρινές μπριζόλες με κρασάτη σάλτσα μελιού και μουστάρδας
Ένα ιδιαίτερο πιάτο με πολύπλοκα αρώματα και πλούσια γεύση, ιδανικό για τα κυριακάτικα ή τα γιορτινά σας τραπεζώματα!
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο χασάπης σας και να καθαρίσει τα κόκκαλα. Κάποιες φορές αφήνει μόνο το στρογγυλό φιλέτο. Μια πολύ ωραία πρόταση για το Kυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας.
Οι μοσχαρίσιες
Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.
Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα πιπεριάς
Μια νόστιμη πρόταση για το μπάρμπεκιου που βάζει “φωτιά” στα πιάτα. Θυμηθείτε ότι οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν.
Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά
Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.
Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή στη βεράντα.
Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι
Ένας διαφορετικός τρόπος για να ψήσετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, που έτσι κι αλλιώς δεν αγαπούν το υπερβολικό ψήσιμο γιατί σκληραίνουν. Συνοδέψτε ιδανικά με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι
Ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες σε σινάπι, μπίρα, μυρωδικά, κρεμμύδι, μέλι και πετιμέζι, ψήνονται στο γκριλ και… λιώνουν στο στόμα.
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξιδιού ψημένες στο χαρτί
Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτήν τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στον φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.
Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο
Δοκιμάστε να ψήσετε τις μπριζόλες σας μαριναρισμένες με τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε.