Τις γιορτινές ημέρες είδαμε στοίβες από στολισμένα χάρτινα κουτιά γεμάτα γλυκά να μπαινοβγαίνουν στα σπίτια μας και χέρια πολλά πάνω από το γιορτινό τραπέζι να πηγαινοέρχονται από την πιατέλα με τα μελομακάρονα σε εκείνη με τους κουραμπιέδες. Και τα γλυκά ήταν τόσα πολλά που μια εβδομάδα μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, βρίσκονται ακόμα στο μικρό τραπεζάκι του σαλονιού ή στους πάγκους της κουζίνας μας. Αλλά πριν κάνουμε την κίνηση να απαλλαχτούμε μια και καλή από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που απέμειναν, μήπως αυτή τη χρονιά να δοκιμάσουμε να τους μεταμορφώσουμε σε μια τραγανή βάση για λαχταριστό cheesecake ή μια μυρωδάτη lemon pie; Ή μήπως να τα πασπαλίσουμε με τριμμένα, μοσχομυριστά μελομακάρονα σε ένα μπολ με παγωτό βανίλια και ζεστή κουβερτούρα; Εμείς έχουμε παρακάτω για εσάς 5 συνταγές για να αξιοποιήσετε ό,τι απέμεινε από τα γλυκά των γιορτών και να δείτε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με άλλο μάτι!
Δείτε παρακάτω τις συνταγές:
Cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Ψάχνετε τι θα κάνετε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα; Σας έχουμε την τέλεια λύση, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως γιορτινό cheesecake.
Lemon pie με κουραμπιέ σε ποτήρι
Για ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο, ετοιμάζουμε μια λαχταριστή lemon pie με… κουραμπιέδες!
Κουραμπιέδες με κρέμα πορτοκαλιού στο ποτήρι
Οι κουραμπιέδες, το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων γίνονται ένα δροσιστικό επιδόρπιο, που κλείνει γλυκά ένα πλούσιο γεύμα. Το πορτοκάλι και το γιαούρτι συνδυάζονται ιδανικά με τους βουτυράτους κουραμπιέδες.
Επιδόρπιο με μελομακάρονα, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας
Μεταμορφώνουμε τα μελομακάρονα που έσπασαν στο μέλωμα ή εκείνα που περίσσεψαν στο πιο νόστιμο γλυκάκι με παγωτό και σοκολάτα.
Ζαμπαγιόν με μελομακάρονα
Μια ωραία βάση για τα μελομακάρονα, που θα φαίνονται σαν νησάκια που κολυμπάνε πάνω στην άσπρη σάλτσα.