Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε με το έτερον ήμισυ, να περάσουμε όμορφα και να εκφράσουμε την αγάπη μας. Ένα γλυκάκι, εύκολο και ελαφρύ επιβάλλεται να το φτιάξουμε λόγω της ημέρας! Κι επειδή όλοι είμαστε πολυάσχολοι και τρέχουμε όλη μέρα, βρήκαμε 5 πανεύκολα γλυκάκια!
Φοντί σοκολάτας
Ένα φοντί (fondue) σοκολάτας για δυο είναι η κατάλληλη ιδέα για να γιορτάσετε τη γιορτή των ερωτευμένων. Εφοδιαστείτε με φράουλες και φρούτα του δάσους, γιατί ταιριάζουν υπέροχα με τη λιωμένη σοκολάτα και ταιριάζουν με τα χρώματα που επικρατούν αυτές τις μέρες.
Eδώ θα χρειαστείτε ένα σκεύος για fondue, αν δεν έχετε.
Σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς
Χρειάζεστε το πολύ δυο υλικά για να φτιάξετε αυτήν την πανεύκολη συνταγή: σοκολάτα κουβερτούρα και ό,τι άλλο φανταστείτε για τη γέμιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προμηθευτείτε μια φόρμα για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, αν δεν έχετε ήδη στο σπίτι.
Υλικά
1 κουβερτούρα (κατά προτίμηση πραλίνα ή γάλακτος)
κόκκινα φρούτα ή ψημένοι ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι
Διαδικασία
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς, τους καβουρδίζετε στον φούρνο και στη συνέχεια τους ψιλοκόβετε στο μούλτι (σε χοντρά κομμάτια). Θα προτείναμε αμύγδαλα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς.
Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα του δάσους ή φράουλες, τα ψιλοκόβετε αρκετά, ανάλογα με το πόσο θέλετε να «ακούγονται» στα σοκολατάκια σας.
Ρίχνετε την κουβερτούρα, γεμίζοντας τις μικρές φόρμες μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια ρίχνετε κομματάκια από τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς και καλύπτετε το υπόλοιπο της κάθε μικρής φόρμας με σοκολάτα.
Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο και στη συνέχεια τα βγάζετε, τα ξεφορμάρετε και άμα θέλετε τα σερβίρετε μέσα σε κόκκινα χάρτινα φορμάκια.
Εύκολη μους σοκολάτας με 2 υλικά
Δεν χρειάζεται αυγά, παρά μόνο σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Φυσικά μπορείτε να τη στολίσετε με ξηρούς καρπούς, φρούτα του δάσους, φράουλες ή τριμμένη σοκολάτα.
Δείτε ΕΔΩ τη συνταγή.
Σοκολατένια «Bραχάκια» με σπόρους ροδιού
Ένα μικρό γλυκάκι με… φαντασία. Συνδυάζει τη σοκολάτα με το ρόδι. Ναι καλά, ακούσατε. Εύκολο στην παρασκευή του, γλυκόξινο στη γεύση του. Ο συνδυασμός του ροδιού με τη μαύρη σοκολάτα είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε, αν φυσικά σας αρέσει το ρόδι.
Υλικά
1 κουβερτούρα 100γρ., 65% κακάο
μισό ρόδι ή ένα μικρό, τους σπόρους του
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το ρόδι, προσεκτικά, ώστε να μην βάψουν τα χέρια σας (καλύτερα να βάλετε γάντια).
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε 5-6 σπόρους ροδιού μέσα στη σοκολάτα και βγάζουμε τα σοκολατάκια προσεκτικά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα.
Cupcake πραλίνας του 5λέπτου
Ένα ατομικό γλυκάκι που γίνεται πανεύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θέλει μόνο 2 υλικά, ελάχιστο ψήσιμο, αλλά αρκετή ξεκούραση μέχρι να καταναλωθεί. Σε περίπτωση που το καταναλώσετε ζεστό, θα έχει μια ελαφριά μυρωδιά αυγού, η οποία ομαλοποιείται καθώς το αφήνετε να ξεκουραστεί.
Υλικά για ένα cupcake
1 αυγό
4 κουτ. γλυκού άλειμμα πραλίνας
Διαδικασία
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε το άλειμμα πραλίνας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παρόλο που δεν έχουμε αλεύρι, το γλυκάκι θα φουσκώσει λιγάκι, οπότε το τοποθετούμε σε μια ατομική φόρμα για σουφλέ.
Βάζουμε το κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες. Το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε όλα τα θέματα του αφιερώματος στον Άγιο Βαλεντίνο:
Ολοκληρωμένο δείπνο για δύο για του Αγίου Βαλεντίνου
Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: 7+1 συμβουλές για να περάσετε καλά αν βγείτε έξω για δείπνο
Αφροδισιακά φαγητά; Μα, σοβαρά τώρα;
8 κοκτέιλ για να απολαύσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες για πρωινό στο σπίτι
3 signature gin cocktails της φοβερής Giulia Cuccurullo συνοδεύουν 3 πιάτα του Αστέριου Κουστούδη
«Πεινασμένοι κι οι δυο» του Αγίου Βαλεντίνου; Ε, όχι!
Άγιος Βαλεντίνος: Εύκολο κέικ με μαρμελάδα φράουλα
Valentines menu με ασιατικές επιρροές στo NYX
10 σούπερ γλυκά από 10 ζαχαροπλαστεία που αξίζει να μοιράσετε στα δύο