Όσο ο καιρός κρυώνει αναζητάμε όλο και περισσότερο φαγητά που εκτός από απόλαυση μας προσφέρουν και μια αίσθηση θαλπωρής. Είναι εκείνα τα comfort πιάτα που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με Κυριακάτικα τραπέζια όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια και όπου το φαγητό σερβίρεται ζεστό, κατευθείαν από την κατσαρόλα ή τον φούρνο. Έτσι, αυτή τη φορά σας έχουμε φαγάκια που λατρεύουμε να φτιάχνουμε αυτή την εποχή του χρόνου από γιουβέτσι και γιουβαρλάκια, μέχρι κοτόσουπα και σουτζουκάκια κι από λαζάνια μέχρι ολόκληρο κοτόπουλο στη γάστρα.

Παστίτσιο κλασικό
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το κυριακάτικο τραπέζι (εντάξει, αν έχετε όρεξη και για το καθημερινό) από ένα περιποιημένο παστίτσιο;


Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Παστιτσάδα με κοτόπουλο
Αναζητώντας εκείνη τη γεύση που ορίζει το ελληνικό comfort food, στη σκέψη όλων έρχεται ένα κοκκινιστό. Η παστιτσάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα λαχταριστό κοκκινιστό, χάρη στο σπετσερικό. Είναι το φαγητό που θα γεμίσει το τραπέζι μας αναμνήσεις. Σερβίρεται απαραιτήτως με χοντρό μακαρόνι!

Τραχανάς σούπα με φέτα και μπέικον
Ο τραχανάς με φέτα είναι κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός. Αν τώρα τους προσθέσετε και μπέικον και λίγη κρέμα γάλακτος, η παραδοσιακή σούπα θα απογειωθεί.

Κοτόσουπα με τραχανά αυγολέμονο
Μια νόστιμη κοτόσουπα ιδανική για τα κρύα του χειμώνα.

Σουτζουκάκια σμυρναίικα με πατάτες τηγανητές
Τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως το πιο αγαπημένο μας φαγητό με άρωμα Εγγύς Ανατολής, ταξίδεψε στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας. Συχνά σερβίρονται και με ρύζι ή πουρέ.


Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό
Μια κλασική, διαχρονική συνταγή που αγαπούν πολύ τα κυριακάτικα τραπέζια.

Μοσχάρι φρικασέ με σέσκουλα
Στρώστε οικογενειακό τραπέζι με ένα λεμονάτο μοσχαράκι φρικασέ αριστούργημα!

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Σε αυτή την συνταγή, η προσθήκη παρμεζάνας θα δώσει περισσότερη γεύση. Πρώτα τηγανίζουμε τους κεφτέδες και μετά μαγειρεύουμε τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι. Στο τέλος ποσάρουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα. Αυτή η διαδικασία σημαίνει ότι όλη η γεύση του κρέατος θα μείνει στη σάλτσα.

Γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο
Επειδή δεν αγαπάνε όλοι τις σούπες αυτά τα γιουβαρλάκια θα τα φτιάξουμε πιο στεγνά και θα τα σερβίρουμε με σάλτσα αβγολέμονο και λίγη πάπρικα.


Ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο
Τα μακαρόνια με κιμά είναι το επικότερο φαγητό στην κατηγορία comfort food. Σε αυτήν την εύκολη συνταγή στον φούρνο με την πλούσια τυρένια επικάλυψη θα νιώσουμε από την πρώτη μπουκιά την ορμόνη της ευτυχίας στα ύψη.

Γιουβέτσι αρνί με καπνιστή πάπρικα και ξηρό ανθότυρο
Αυτό το αρνί γιουβέτσι σιγομαγειρεύεται με καπνιστή πάπρικα και απογειώνεται με τον ξηρό ανθότυρο στο σερβίρισμα. Μπορεί να χρειάζεται αρκετή ώρα προετοιμασίας, αλλά είναι εύκολο και πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Κρεατόσουπα με σελινόριζα αυγολέμονο
Η σούπα – ορισμός του comfort food. Μπορείτε να την ετοιμάσετε μόνο με μοσχάρι ή ποικιλία κρεάτων και είναι πάντα γευστική.


Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Μια συνταγή για ένα αγαπημένο μας πιάτο, με πρωταγωνιστή το λάχανο, που είναι τώρα στην εποχή του!

Κοτόπουλο με πατάτες και λουκάνικο στη γάστρα
Το Κυριακάτικο τραπέζι θέλει το κοτόπουλο στον φούρνο ολόκληρο. Αν τώρα έχει μέσα και λουκάνικο θα γίνει ακόμη πιο λαχταριστό…!