Πέντε πιάτα-ζωγραφιά. Πέντε συνταγές με ζυμαρικά και ρύζι που είναι πλούσιες σε γεύση, αλλά και γεμάτες χρώμα. Μαγειρεμένα στην κατσαρόλα, μαζί με φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά, μας προσφέρουν νοστιμιά, μας χορταίνουν και είναι υγιεινά. Όλα ετοιμάζονται γρήγορα και αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για γεύμα με φίλους, για το τάπερ του γραφείου, αλλά και για το lunch box των παιδιών. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να αντισταθεί στα γλυκόξινα ζυμαρικά, σε ένα μοσχοβολιστό κολοκυθόρυζο, σε ένα κρητικό τουρλού με ολόφρεσκα λαχανικά, σε ένα καλοκαιρινό κριθαρότο ή σε ένα πιάτο με κους κους και πολύχρωμα.
Κριθαρότο με ελιές, φέτα και ούζο
Πανεύκολο και πεντανόστιμο, μαγειρεμένο ελαφριά με ελαιόλαδο, τη φέτα να δένει τη σάλτσα και το ούζο να δίνει την απαραίτητη καλοκαιρινή νότα στη γεύση! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κους κους με φασολάκια, αρακά και πιπεριές
Το κους κους μαγειρεμένο με εποχικά υλικά, και συγκεκριμένα με μπόλικο «δροσερό» δυόσμο, δίνει ένα χορταστικό «πολύχρωμο» φαγητό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κολοκυθόρυζο λεμονάτο
Ένα φανταστικό πιάτο, με απόλυτα καλοκαιρινή και φρέσκια γεύση, αφού είναι η εποχή που βρίσκουμε τα πιο τρυφερά και νόστιμα κολοκυθάκια με ανθούς τους, που φυσικά δεν αφήνουμε ανεκμετάλλευτους. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Μακαρονάδα με σάλτσα καπονάτα
Η «γλυκόξινη» καπονάτα από τη Σικελία είναι ένα εξαιρετικά γευστικό, καλοκαιρινό πιάτο, τη μαγειρεύουμε με ζυμαρικά στη λογική «όλα σε μια κατσαρόλα» και απολαμβάνουμε την περίφημη συνταγή πιο ελαφριά, αλλά το ίδιο νόστιμη! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κρητική σοφεγάδα με ρύζι
Η κρητική σοφεγάδα δεν είναι άλλο από ένα τουρλού λαχανικών σε μια κατσαρόλα, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά και προσθέσουμε λίγο ρύζι, θα απολαύσουμε ένα απίστευτης νοστιμιάς μελωμένο φαγητό, που η γεύση του θα μας θυμίσει τα λατρεμένα γεμιστά! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.