Το ρόδι είναι το κατ’ εξοχήν γιορτινό υλικό για τα πιάτα και τις σαλάτες μας! Πέρα του ότι δίνει ξεχωριστή γεύση και άρωμα στις συνταγές μας, μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο διακόσμησης, που συντελεί στο να δώσουμε χρώμα και… γιορτινή διάθεση σε ό,τι ετοιμάζουμε. Πέρα από τις μέρες γιορτής βέβαια, ο συγκεκριμένος καρπός είναι πολύ υγιεινός και θρεπτικός, για να τον καταναλώνουμε ακόμη και κάθε μέρα είτε μέσα στο φαγητό είτε ως χυμό.
Το πρόβλημα με το ρόδι είναι ότι δεν καθαρίζεται πολύ εύκολα και λερώνει πολύ. Για να το καθαρίσουμε, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να φορέσουμε γάντια γιατί δεν καθαρίζει έπειτα εύκολα από τα χέρια μας.
Βρήκαμε στο Instagram ένα απλό κόλπο για να το καθαρίσετε, που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να κάνουμε τον πάγκο της κουζίνας μας… κόκκινο!
Τι κάνει η Instagrammer; Τοποθετεί το ρόδι σε ένα ξύλο κοπής με την άκρη του κοτσανιού προς τα πάνω. Παίρνει ένα καλό μαχαίρι και κόβει προσεκτικά ένα τετράγωνο γύρω γύρω από το κοτσάνι,
χρησιμοποιώντας την άκρη του μαχαιριού.
Στη συνέχεια, με το μαχαίρι κόβει κατά μήκος του ροδιού, δημιουργώντας 4 μακριές τομές. Αφαιρεί το κοτσάνι από την κορυφή του ροδιού και στη συνέχεια ανοίγει απαλά τον καρπό.
Έτσι το ρόδι ανοίγει πολύ εύκολα, δίχως να λερώσουμε καθόλου το σπίτι ενώ είναι πιο εύκολο να του αφαιρέσουμε τους σπόρους του.
Δείτε και το σχετικό βίντεο:
View this post on Instagram
Δείτε και άλλο ένα κόλπο από το Instagram ακόμα πιο αποτελεσματικό:
View this post on Instagram
Δείτε και μερικές συνταγές με ρόδι:
Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρόδι, ψητό μπρόκολο και νούμπουλο
Γιορτινή σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ρόδι και κάστανα
Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και αμύγδαλα
Φιλέτο ψαρονέφρι με αρωματικό πουρέ και σάλτσα ροδιού