Ο μύλος πιπεριού αποτελεί ένα τέλειο εργαλείο για την κουζίνα μας, ειδικά για όλους όσοι αγαπούν το πιπέρι και τις λίγο πιο καυτερές γεύσεις. Όμως πώς τον καθαρίζουμε;

Σας βρήκαμε ένα απίστευτο τιπ που θα σας λύσει τα χέρια!

Όταν ο μύλος σας έχει ξεκινήσει να μην… τρίβει σωστά το πιπέρι και να κολλάει, τότε έχει έρθει εκείνη η στιγμή που πρέπει να αναλάβετε το καθάρισμά του!

Προσοχή: Όχι νερό!
Η πρώτη, αυτόματη κίνησή μας είναι να ρίξουμε μέσα νερό. Αν το κάνουμε αυτό, ο μύλος μπορεί να ποτίσει και να μην καταφέρει να… επιζήσει! Εννοείται ότι δεν το θέλουμε αυτό! Οπότε ξεχνάμε το νερό και πάμε σε άλλη λύση.

Η σωστή λύση: Το ρύζι!
Αδειάζουμε τον μύλο μας και τοποθετούμε το πιπέρι που έχει μέσα σε κάποιο μπολ, ώστε να το ξανατοποθετήσουμε μέσα, όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του καθαρισμού.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τον μύλο με ρύζι και ξεκινάμε να τρίβουμε… το ρύζι. Όλα τα απομεινάρια του πιπεριού που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του μύλου θα βγουν στην επιφάνεια. Όταν δούμε ότι ο μύλος δεν βγάζει πλέον πιπέρι παρά μόνο ρύζι, τότε έχει καθαρίσει εντελώς και είναι έτοιμος για να τον χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας!

Αδειάζουμε το ρύζι που έχει απομείνει και βάζουμε καθαρούς κόκκους πιπεριού αλλά και το πιπέρι που είχαμε αφαιρέσει προτού αρχίσουμε να τον καθαρίζουμε.

Δείτε επίσης:
Τριμμένο τυρί: Το απόλυτο τρικ για να καθαρίσετε τον τρίφτη στο λεπτό!

Σας παράπεσε πιπέρι στο φαγητό; Πώς θα το σώσετε…

Τα tips των σεφ για να ετοιμάσετε το γεύμα σας πιο γρήγορα