Η νέα εβδομάδα του Master Chef ξεκίνησε με συνταγές αφιερωμένες στην πολίτικη κουζίνα και καλεσμένη τη Γεωργία Κοφινά. Ανάμεσα στα πιάτα που κλήθηκαν οι παίκτες να διαχειριστούν στο τεστ δημιουργικότητας ήταν το χιουνκιάρ μπεγεντί, που σχεδόν κανείς από τους διαγωνιζόμενους δεν γνώριζε.

Τι ακριβώς είναι, όμως, το πιάτο της δοκιμασίας; Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει το μοσχαρίσιο κρέας με τις μελιτζάνες. Κοκκινιστό μοσχαράκι με όλα του τα μπαχαρικά (κύμινο, δάφνη…) που συνοδεύεται από έναν πουρέ μελιτζάνας. Η μετάφρασή του από τα τούρκικα σημαίνει «όπως αρέσει στον Σουλτάνο», υποδηλώνοντας ότι αποτελεί μια συνταγή ιδιαίτερης νοστιμιάς.

Δείτε και δύο πολύ νόστιμες συνταγές…

Η συνταγή της Γεωργίας Κοφινά
Αν αγαπάτε τη μελιτζάνα, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή για καπνιστό πουρέ μελιτζάνας, αναμεμιγμένο με τυρί και μπεσαμέλ. Μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά το κλασικό κοκκινιστό μοσχαράκι.

Χουνκιάρ μπε(γ)εντί με τας κεμπάπ
Ένα πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας του οποίου το όνομα σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ο Σουλτάνος ευχαριστήθηκε”. Έτσι λοιπόν θα το ευχαριστηθείτε κι εσείς, όπως ο Σουλτάνος που το πρωτοδοκίμασε.

Και μια παραλλαγή του πιάτου με χούμους
Ακούγοντας τη λέξη «ρεβίθια» το μυαλό μας πάει αμέσως στο χούμους. Εδώ ετοιμάζουμε το κλασικό χούμους με την προσθήκη ψητού κουνουπιδιού, που σερβίρεται με πικάντικο μοσχαράκι και γίνεται το πιο comfort food που θα μπορούσε κανείς να απολαύσει στο καθημερινό του τραπέζι!

Δείτε επίσης:
Ιμάμ μπαϊλντί

Αυθεντικά σμυρνέικα σουτζουκάκια με ελιές βήμα-βήμα

Λαχανοντολμάδες: 10 τρόποι να τους μαγειρέψετε κλασικά και αλλιώς