Πόσες φορές δεν έχετε απολαύσει μια πληθωρική σαλάτα όταν βγαίνετε έξω για φαγητό και ονειρεύεστε μετά να μπορούσατε να τη φτιάχνετε κι εσείς τόσο νόστιμη; Εμείς θα σας αποδείξουμε ότι δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο, κι ότι με λίγα και έξυπνα κόλπα και εργαλεία μπορείτε να τα καταφέρετε εξίσου καλά.

Να λοιπόν όσα πρέπει να ξέρετε για τις σαλάτες με φυλλώδη λαχανικά:

– Μουλιάστε το μαρούλι σε παγωμένο νερό και πετάξτε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα.
– Χρησιμοποιήστε ένα στραγγιστήρι – σουρωτήρι (αυτό με το καπάκι που στριφογυρίζει) για να αφαιρέσετε την επιπλέον υγρασία από τα φύλλα.
– Φτιάξτε το dressing της απευθείας στο μπολ, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε και για το σερβίρισμα.
– Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, π.χ. σταφίδες, ψίχα πορτοκαλιού, μέσα στο dressing για να μουλιάσουν και να γίνουν πιο γευστικά.
– Ρίξτε το μαρούλι τελευταίο στη σαλατιέρα, για να αποφύγετε το υπερβολικό μούλιασμα.
– Μην ανακατέψετε τη σαλάτα σας παρά μόνο αμέσως πριν το σερβίρισμα.

Τα εργαλεία για την τέλεια σαλάτα

Καλά τα υλικά, αλλά για να πετύχει μια συνταγή, χρειάζεται πάντα και ο σωστός εξοπλισμός, ακόμη κι αν πρόκειται για μια σαλάτα. Οπότε θα χρειαστείτε:

Μια μεγάλη σαλατιέρα: όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο πιο εύκολο το ανακάτεμα, οπότε μην προσπαθήσετε να τη φτιάξετε σε μικρό μπολάκι.
Στραγγιστήρι: είναι πραγματικά ένα πολύ φθηνό, αλλά απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα αν είστε λάτρεις της σαλάτας. Σε σύντομο χρόνο στεγνώνει τη σαλάτα και έτσι θα την ετοιμάσετε και σωστά και πολύ γρήγορα.

Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα άρθρα σχετικά με οργάνωση κουζίνας δείτε εδώ.