Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις στο ψυγείο μια συσκευασμένη σαλάτα έτοιμη για σερβίρισμα, αλλά δυστυχώς αυτά τα σαλατικά, που είναι κομμένα και πλυμένα μαραίνονται πολύ γρήγορα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους. Να πώς.

Η σωστή μεταφορά

Πριν ξεκινήσετε για το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, πάρτε μαζί σας μια ισοθερμική τσάντα ώστε να διατηρήσουν τα σαλατικά σας την κατάλληλη θερμοκρασία σε όλη τη διαδρομή από το μαγαζί ως το σπίτι σας. Ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, η ανάγκη αυτή είναι ακόμη πιο επιτακτική, καθώς το αυτοκίνητο ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αφαιρέστε τα μαραμένα φύλλα

Πριν βάλετε τα σαλατικά σας στο ψυγείο, ανοίξτε το σακουλάκι και τοποθετήστε τα πάνω σε στεγνό χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε τυχόν μαραμένα φύλλα, για να μην παρασύρουν και τα υπόλοιπα στον μαρασμό. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ειδικό στεγνωτήρα λαχανικών, τον οποίο θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα ειδών κουζίνας και είναι πολύ οικονομικός.

Διατηρήστε τα φύλλα στεγνά

Ακόμη και τα προσυσκευσμένα σαλατικά μπορεί να έχουν παραπάνω υγρασία στα φύλλα τους. Η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει την ανάπτυξη βακτηριδίων, οπότε θα πρέπει να την αφαιρέσετε είτε βάζοντας τα σαλατικά στον ειδικό στεγνωτήρα, είτε βάζοντάς τα μέσα σε πετσέτα κουζίνας.

Μεταφέρετε τις πρασινάδες σε ένα νέο δοχείο

Δεν χρειάζεται να αφήσετε τα σαλατικά σας μέσα στη σακούλα στην οποία τα αγοράσατε. Μπορείτε να τα μεταφέρετε σε φαγητοδοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και μπορούν να προστατεύσουν το ευαίσθητο αυτό περιεχόμενο. Ξεκινήστε τοποθετώντας στη βάση του δοχείου είτε χαρτί κουζίνας, είτε υφασμάτινη πετσέτα, βάλτε επάνω τα σαλατικά και έπειτα μία ακόμη πετσέτα από πάνω.

Φύλαξη στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου

Το ειδικό συρτάρι του ψυγείου για τα λαχανικά και φρούτα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για τις σαλάτες σας, αφού είναι σχεδιασμένο να απελευθερώνει την υγρασία που μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση.