Μία εύκολη λύση για να τρώμε σαλάτα κάθε μέρα είναι να τις αγοράζουμε έτοιμες. Όταν λέμε έτοιμες εννοούμε τις απλές σαλάτες μαρούλι ή άλλων λαχανικών χωρίς dressing. Oι σαλάτες, αυτές έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται να κόψουμε τα λαχανικά και έτσι νομίζουμε πως χρειάζεται να ξέρουμε, πώς μπορούμε να τις διατηρήσουμε παραπάνω.

Η λύση είναι απλή, αρχικά βάλε τα λαχανικά σου σε ένα τάπερ. Η λεπτή πλαστική σακούλα που «στεγάζει» τα λαχανικά τούς προσφέρει λίγη προστασία. Τι πρέπει να κάνεις; Στρώσε το κάτω μέρος του δοχείου με χαρτοπετσέτες. Θα απορροφήσουν την υγρασία. Στη συνέχεια, βάλε απαλά τα λαχανικά στο δοχείο και βάλε ακόμη ένα φύλλο χαρτί προτού κλείσεις το καπάκι και τα βάλεις στο συρτάρι του ψυγείου. Φρόντισε το τάπερ να είναι σχετικά «άνετο» για τα λαχανικά.

Κάτι άλλο, που μπορείς να κάνεις εξίσου απλό είναι ότι όταν πας σπίτι, άνοιξε τη σακούλα με τη σαλάτα και βάλε μέσα ένα κομμάτι από το ρολό κουζίνας και βάλε το μέσα στη σακούλα με τα λαχανικά (απλωμένο). Έπειτα κλείσε τη σακούλα ξανά με αυτά τα clips για τις συσκευασίες (θα τα βρεις παντού). Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία που διαφορετικά θα οδηγούσε στα φύλλα να σαπίσουν.Δοκιμάστε το, γιατί οι σαλάτες μπορούν να γίνουν και κανονικό γεύμα.

Δείτε επίσης:
Φτιάχνουμε την τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα

Το μυστικό για την πιο τραγανή σαλάτα

Πώς να κόψεις τα ντοματάκια για τη σαλάτα σου με μία κίνηση