Η σπανακόπιτα είναι μια εμβληματική πίτα της ελληνικής παράδοσης που έχουμε συνηθίσει να την απολαμβάνουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Συνήθως φτιάχνεται με παχουλά χωριάτικα φύλλα ή με τραγανά αέρινα και πληθωρική γέμιση που περιλαμβάνει μπόλικη φέτα και άπειρα φρέσκα μυρωδικά. Επίσης η προετοιμασία της θέλει μαεστρία και απαιτεί χρόνο γι αυτό ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να τη φτιάχνουμε συχνά. Ευτυχώς όμως αυτήν ακριβώς τη οικεία νοστιμιά της μπορούμε να την έχουμε και με έναν πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο ψήνοντας μια «γυμνή» βερσιόν της πολυαγαπημένης μας πίτας στο air fryer.

Υλικά
500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά, χτυπημένα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. φέτα, τριμμένη
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι, το αλατίζουνε λίγο και το πιέζουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Στρώνουμε με λαδόκολλα τον κάδο της φριτέζας αέρος και απλώνουμε ομοιόμορφα εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.