Ένας από τους λόγους που τα smoothies είναι τόσο υπέροχα είναι ότι ο καθένας μπορεί να τα φτιάξει με άπειρους τρόπους. Τα περισσότερα έχουν μια βάση από φρούτο και κάποιο υγρό στοιχείο, αλλά ο καθένας μπορεί να γίνει όσο πιο δημιουργικός θέλει με αυτά τα βασικά συστατικά και ό,τι άλλου είδους προσθήκες του αρέσουν. Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία φρούτων στο smoothie σας εμείς σας  προτείνουμε αντί να τα βάλετε μαζί στο μπλέντερ, να δημιουργήσετε ένα ρόφημα σε στρώσεις, που θα είναι και  όμορφο όσο και γευστικό!

Η συγγραφέας και αρθρογράφος των New York Times στον τομέα της γαστρονομίας Melissa Clark (Μελίσα Κλαρκ) μοιράστηκε πρόσφατα με τους ακολούθους της στο Instagram ένα πολύ απλό κόλπο για να έχετε ένα ωραιότατο smoothie σε στρώσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa Clark (@clarkbar)

Όποιος έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα ποτό σε στρώσεις, είτε σε smoothie, είτε σε κοκτέιλ, γνωρίζει ότι το να πετύχει τις στρώσεις σωστά θα δυσκολευτεί αρκετά και ενδεχομένως να μην τα καταφέρει. Συνήθως τα δύο ή τρία διαφορετικά υγρά ανακατεύονται. Για να το αποτρέψει αυτό, η Κλαρκ τοποθετεί ένα αναποδογυρισμένο κουτάλι πάνω από το χείλος του ποτηριού και έπειτα βάζει τη δεύτερη στρώση του smoothie της. Όπως βλέπετε και στο παραπάνω post, οι στρώσεις διατηρούνται ξεκάθαρα!

Από εκεί και πέρα, ακολουθώντας την ίδια λογική, μπορείτε να φτιάξετε και τρεις στρώσεις και φυσικά να διαλέξετε όποια φρούτα θέλετε. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι άπειροι!