Επειδή αγαπάμε τα καλοκαιρινά φρούτα και είναι η ιδανική εποχή για να τα απολαύσουμε, βρήκαμε τον τρόπο για να φτιάξουμε σορμπέ. Αν και πολύ πιο ελαφρύ και υγιεινό από το παγωτό, είναι ακόμη πιο δύσκολο στην παρασκευή του. Οπότε σας προτείνουμε έναν εύκολο τρόπο με λίγα υλικά να ετοιμάσετε σορμπέ από διάφορα φρούτα: κεράσια, μούρα, βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνια, καρπούζια ακόμα και σταφύλια
Χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να ετοιμαστεί, προτού μπει στην κατάψυξη και καταναλώνεται κατά προτίμηση μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ.
Πώς να φτιάξετε σορμπέ
Υλικά για 8 άτομα
4 φλιτζ φρούτα (500γρ) σε φρούτα όπως φράουλες, μούρα, πεπόνι, καρπούζι
ή
1625 γρ για πιο σκληρά φρούτα με λιγότερη υγρασία όπως νεκταρίνια, βερίκοκα, ροδάκινα
150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
85 γρ. Σιρόπι καλαμποκιού ή γλυκόζη
ξύσμα και χυμό από ένα μέτριο λεμόνι ή λάιμ
Διαδικασία
Η βάση του σορμπέ πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 3 ώρες προτού ξεκινήσουμε τη διαδικασία ενώ χρειάζεται και 4 ώρες να σκληρύνει.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βάση σε μια παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες. Όταν το σορμπέ αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε, τότε το τοποθετούμε και πάλι σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σκληρύνει.
Προτού το καταναλώσουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη 1-5 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να μαλακώσει λιγάκι.
Διαβάστε επίσης
Η επιστήμη πίσω από το τέλειο σορμπέ
Οι φυλές των παγωτών: Γρανίτα, σορμπέ και σερμπέτ, σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν